Gençler için nitelikli istihdam fırsatı: Uçak bakım teknisyenliği

Gençler için nitelikli istihdam fırsatı: Uçak bakım teknisyenliği

ORAN Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli ‘Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi’ ile 54 gence nitelikli istihdam fırsatı sağlanacak. Toplam 320 bin avro bütçeye sahip proje ile gençlere eğitim imkanı sunularak havacılık sektöründe çalışmalarının önü açılacak.
18-29 yaş arası eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlerin (NEET) istihdamını ve işgücüne katılımlarını hedefleyen proje kapsamında katılımcılara uçak bakım teknisyenliği modüllerinin yönelik toplam 808 saat eğitim verilecek. Modül eğitimlerinin verilmesi için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kapadokya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi müfredatına uygun olarak verilecek eğitimler sonrasında 14 farklı branşta SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Modül Sınavları ve SHT-1L-HS Dil Yeterliliği Sınavlarının ücretleri de proje kapsamında karşılanacak.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciyes Üniversitesi’nin eş faydalanıcı olduğu proje ile Kayseri ilinde toplam 101 gün sürecek olan eğitimler verilerek katılımcılara günlük olarak cep harçlığı desteği sağlanacak. Ayrıca eğitimler sonrasında İŞKUR’dan görevlendirilecek İş ve Meslek Danışmanları tarafından Bireysel Eylem Planları hazırlanarak, eğitim sonrasında katılımcılara 4 ay süresince iş arama desteği (finansal destek) verilecek. Bu sayede katılımcıların hızlı bir şekilde istihdamda yer alması sağlanacak.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, proje ile dünya genelinde hızla gelişen havacılık sektörüne yönelik Kayserili gençlerin yetiştirilmesinin amaçlandığını, stratejik bir sektör olan havacılıkta başta Kayseri’nin ve Türkiye’nin rekabet gücünün artırılmasının Orta Anadolu Kalkınma Ajansı öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru linkine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı web sitesi www.oran.org.tr üzerinden ulaşılabilecek. 18-29 yaş arası NEET’lerin başvuruları 3 Mart 2024 tarihine kadar kabul edilecek.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”