GENÇ BEYİNLERE KREDİ DESTEĞİ

GENÇ BEYİNLERE KREDİ DESTEĞİ

Bilim - Sanayi Ve Teknoloji bakanlığı ülkemizdeki teknolojik gelişmelere genç beyinlerin fikirlerine yüz bin liraya kadar hibe kredi veriyor. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Ahmet Hidayet Kiraz konuyla ilgili olarak haber ekibimize yapt

Teknoloji hayatımızın hemen her aşamasında  bizleri çepe çevre kuşatmış durumda…  Belki parasız dışarı çıkabiliyoruz ama cep telefonsuz ve ya şarj cihazını yanımıza  almadan  dışarı çıkamıyoruz. Günümüz teknolojisine baktığımızda bir çok ameliyatlar bile insan eli değmeden robotlar tarafından gerçekleştiriliyor...

İşte teknoloji tüm  dünyada  teknoloji böylesine  önlenemez bir yükselişle  ilerlerken  bizim insanlarımızın, özellikle de gençlerimizin bu gelişimde katkısı olması  için  bir uygulama başlatan  Bilim Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı  genç beyinlerin  teknolojik  içerikli  fikirlerine  yüz bin liraya varan  hibe destek  vermeye başladı.

Bu uygulama ile artık  gençlerimizin fikirleri  boşa gitmeyecek… Bakanlık o fikirler için  tam 100 bin lira destek  verecek ve geri ödemenizi de istemeyecek…

Peki ne yapmamız gerek  diye soruyorsanız  konu hakkında haber ekibimize  detaylı bilgi veren  Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Ahmet Hidayet Kiraz  bir girişimcinin yapması gereken her detayı  dile getirerek  şunları kaydetti…  “ Tekno-girişim Desteği, Teknoloji odaklı, iş fikirleri olan girişimci adaylarına yönelik verilen iş geliştirme desteği. En fazla 100 bin liraya kadarlık destek sağlanıyor. Bu kapsam da girişimci adayı, Makinesini, malzemesini, teçhizatını temin edip, kendi ve personelinin maaşını karşılayıp iş fikrinin günün sonunda tamamen hayata geçirebiliyor. Tamamen girişimci adaylarına yönelik bir destek”                                                                             


Kiraz  sözlerinin devamında  bu destekten faydalanabilecek  genç girişimcilerde olması gereken özellikleri  sıralarken şöyle konuştu… “Tekno-girişim desteğini, herhangi bir lisan, yüksek lisans, doktora programını 5 yıl içerisinde bitirmiş olan, herhangi bir yüksek lisans, doktora programında okuyan ya da herhangi bir lisans programını bir sene içerisinde bitirebilecek olan girişimci adaylar başvurabilir.”                                                       

Kiraz  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu desteğini  girişimciye ilimizde  Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak desteklerini  “Hibe Desteğini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veriyor, bizim bu noktadaki katkımız projenin yazım aşamasında, daha iş fikri aşamasında oluyor.  İş fikirlerini girişimci adaylarından dinleyerek, teknoloji transfer ofisi olarak kendilerine iş fikirlerini olgunlaştırmaları noktasında, ticari yanlarını sorgulatmak, teknolojik olarak da daha uygun projeler yazmasını sağlama noktasında hizmet veriyoruz.” İfadesini  kullandı….                                     

Eğer bir iş fikriniz varsa Erciyes Teknoloji Transfer Ofisine fikrinizi sundunuz, Tekno ofis sizin fikrinizi yazılı aşamasında yardımcı olduktan sonra işiniz bitmiyor, Kiraz geri kalan aşamaları ise şu şekilde anlattı; “ İş planı dosyası istenecek bu ikinci aşamadır. Bu konuda da mutlaka desteğimiz var. bu iki aşamayı da geçerlerse üçüncü aşamada, sunuma gidilmesi gerekiyor. Sunum öncesinde hem sunumlarını hazırlamaları hem sunumlarını olgunlaştırmaları noktasında hem de fikirlerini olgunlaştırmaları noktasında yardımcı oluyoruz”                 

2009 yılından itibaren verilen destek de 2014 yılının sonuna kadar Kayseri’de yaklaşık 150 civarında projeye başvurulduğunu ve bununda 30 kadarı destek gördüğünü söyleyen Hidayet Kiraz, Türkiye’nin her yerinden bizden destek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz değerlendirmesinde bulundu.  Kiraz konuşmasının sonunda, Teknolojik fikri olan ve olmayan herkese şu tavsiyelerde bulundu; “Mesele ‘Teknogirişim Desteği’ni almak değil, mesele günün sonunda satılabilir güzel bir teknoloji ortaya koymak. İşin ticari değeri önem arz ediyor. Ticari değer taşıyan projeler günün sonunda başarılı oluyor. Projelerinin ticari değerlerini muhakkak sorgulamalarını istiyoruz. Bunun yanında teknolojik seviyesinin de mutlaka belli bir seviyede olması gerekiyor. Türkiye’de çok gelişmemiş bir teknoloji olması, çok geliştirilmeyen bir teknoloji olması gerekiyor. Bizim önerilerimiz, konunun ticari yanını özellikle üstünde durmaları, kendi iş yerinde çalışırken yaşadıklaro problemleri gözlemleyip, nasıl doğru bir iş modeli çıkarırım bunları düşünmeye teşvik ediyoruz. Teknolojik fikri olan bütün adaylarımızı Erciyes Teknoloji Transfer Ofisine bekliyoruz.”

Haberi İzle



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği