GELİŞEN SANAYİCİLER DÜNYAYI DOLAŞIYOR

GELİŞEN SANAYİCİLER DÜNYAYI DOLAŞIYOR

Kısa adı Gesiad olan ve geçtiğimiz günlerde ismini Gelişen Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak değiştiren derneğin hedeflerinden biri olan üyelerini yurt dışına açma kapsamında ülke ülke gezerek ticaret ve yatırım olanaklarını yerinde inceliyor. Bu bağ

Anadolu İş Adamları Federasyonu ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu TUSKON)üyesi olan GESİAD’ın T.C Ekonomi Bakanlığı destekli “Kayseri Mobilya Kümesi İhracat için Yeniden Şekilleniyor” Projesi kapsamında Fas’ın Kazablanka şehrine düzenlediği iş gezisinde iş görüşmeleri ve pazar araştırması yapıldı.

Fas programının ilk gününde Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Hilal Ağacıkoğlu iş heyeti üyelerine Fas’taki ticari fırsatlar ve yatırım imkânları hakkında bilgiler verdi. Fas’ın mobilya sektörü için önemli bir Pazar olduğunu belirten Hilal Ağacıkoğlu, “Fas, mobilya sektöründe büyük ithalat gerçekleştiriyor. Mobilya konusunda buraya ihracat yapan diğer ülkelerle rekabet yapabilecek düzeydeyiz.” diye konuştu.

GESİAD Kuzey Irak iş gezisinde ilk olarak Erbil’de Sanayi ve Ticaret Odası’nın misafiri oldu. Türkiye`ye geldiklerinde hiç yabancılık çekmediklerini belirten Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Soran Ebu Bekir Aziz, ``Sizler de burada ülkenizdeki herhangi bir bölgeye gitmiş gibi hissedeceksiniz`` dedi. Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki 3 sınır kapısına ilerleyen dönemlerde 4-5 tane daha sınır kapısının ekleneceğini söyleyen Aziz, “Bu sayede Türkiye ile ticaret ikiye katlanacaktır. Bilindiği gibi Kuzey Irak’ta bulunan 2800 yabancı firmanın yarısı Türk firma, bizler bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Üyelerinin özellikle bakir pazarlarda da yer edinmesini isteyen GESİAD, bir iş gezisi de Fildişi Sahilleri’ne gerçekleştirdi. Geziye katılan GESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Levent Somtaş, Fildişi Sahilleri’nin önümüzdeki dönemde gelişecek bir ülke olduğunu yerinde gördüklerini, bu ülkenin özellikle takip edilmesi gerektiğini, Kayseri firmalarının bu ülkeye ticaret yapabileceklerini ve açılmayı planlanan ülkelerin arasına muhakkak Fildişi Sahilleri’nin de eklenmesi gerektiğini belirtti.

Bu sene içerisinde Jogjakarta Sultanını ve yakın zamanda bir iş heyetini Kayseri’de ağırlayan GESİAD, Endonezya’ya iade-i ziyaret kapsamında iş heyeti düzenledi. Düzenlenen üç farklı iş görüşmeleri programlarına Endonezyalı iş adamları yoğun ilgi gösterdi. Yüze yakın iş görüşmesinin gerçekleştiği programlara katılan GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Ezinç, GESİAD’ın sağladığı bu imkânların vatana büyük hizmet olduğunu belirtti. Hiç bir şey yapmadan katalog ve kartvizitlerinizi yanınıza alarak gittiğiniz iş gezisinde onlarca firmayla iş görüşmesi yapma imkânı buluyorsunuz. Türk Okulları vesilesiyle Endonezya’ya gelen ve daha sonra Türk Endonez İş Adamları Derneği’ni kurarak bize bu imkânı sağlayan fedakâr insanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları