GELECEĞİN ŞEHİR PLANCILARINA ÖĞÜTLER

GELECEĞİN ŞEHİR PLANCILARINA ÖĞÜTLER

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine şehir planlamasıyla ilgili altın öğütler verdi.

HABERİ İZLE

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine şehir planlamasıyla ilgili altın öğütler verdi.

            Mimarlık Fakültesi öğrencileri kentsel tasarım dersinde Talas`ın Zincidere, Akçakaya, Reşadiye ve Başakpınar gibi eski mahallelerinde analiz çalışması yaptı. Öğrenciler 2 hafta boyunca bölgenin tarihi geçmişi, sosyal yapısı, tarihi dokusu, yapı karakteristiği, yapım sistemi, cephe analizi, sokak silueti, gece-gündüz analizi, kamusal alanlar, yeşil alan analizi, tarım ve hayvancılık faaliyetleri, nüfus analizi, fiziksel yapı, ulaşım planları, arazi kullanımı, Kelvin Lynch analizi, duyu ve his analizi, sekansiyel analiz ve 3 boyutlu perspektif çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalar Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu`nda düzenlenen sunumla anlatıldı.

            ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Methiye Gül Çetele, Talas Belediyesi işbirliğiyle 4 mahallede yaptıkları çalışmalardan dolayı Başkan Palancıoğlu`na teşekkür etti.

            Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise teknik bir belediye başkanının şehre sağlayacağı katkıları anlatarak, şehrin gelişimi için mimarlık ve mühendislik gibi fakültelerle işbirliği yaptıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Talas`ta başlattıkları yeni imar çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Bir imar çalışması şehrin 100 belki 200 senesini etkiliyor." dedi.

            Başkan Palancıoğlu bu noktada şehir plancılarının önemine dikkat çekerek, "Sizlerin şehirlerimizin kalkınması ve gelişmesine katkısı çok önemli. Bu nedenle akademik eğitimlerinizi özellikle Avrupa başka olmak üzere yurtdışında yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu eğitimleri alan şehir plancılarımızın ülkemizin gelişime büyük katkısı bulunacağını düşünüyorum. Aksi takdirde sorunları artan şehirlerimiz oluşacak." diye konuştu.

            Şehir planlama bölümlerinin şehircilik açısından yoğun çalıştıklarını, ancak bölge planında bunu yapmadıklarını anlatan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "Öğretim üyelerimizden bu konuya ağırlık vermelerini diliyorum. Belediye olarak öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Mimarlıkla meydan düzenlemesi, mühendislikle farklı alanlarda çalışıyoruz."



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da