GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI

TÜBİTAK TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ?

Erciyes Üniversitesi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında dereceye giren geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu?

Sabancı Kültür Sitesi´nde düzenlenen ödül törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan´ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci iştirak etti?                

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında yaptığı değerlendirmede  ?TÜBİTAK tarafından düzenlenen 8 farklı alanda 3 aşamadan oluşan bir yarışmadır. Türkiye genelinde 2017 yılında 7 bin 905 başvuru yapılırken, bu yıl başvuru sayımız 11 bin 352 olmuştur. Bugün 8 farklı alanda 29 projeye ödül almakta olup, 13 projemiz ise ilimizde yapılacak Türkiye finallerinde bölgemizi temsil edecektir? ifadesini kullandı?

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı´da konuşmasında, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek  ?Bir fikri olan, bir projesi olan her zaman bizim için değerlidir. Burada her öğrenci yarışmanın amacına ulaşmasına vesile olmuştur. Bu yarışmaların temel amacı öğrencilerimiz erken yaşta bilimsel düşünceye yönlendirmektir.? diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, sergide özgün projelerin yer aldığını belirterek, tüm öğrencilere başarılar dileyip   ?Burada çok sayıda bilim insanı adayı genç arkadaşımız var. İnşallah öyle olacaklarına da inancımız tam. Gelecek bu genç arkadaşlarımızın omuzlarında yükselecek. Büyük Türkiye hayalimizi gençlerimiz gerçekleştirecektir. Bundan sonraki hayatlarınızda araştırma, proje yapma heveslerinizi kaybetmemenizi diliyorum. Bunun içinde öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Daha fazla projeyle, daha fazla öğrencinin ilgisini çekmek gerekiyor. Çünkü Türkiye 80 milyona yakın nüfusu ile büyük bir ülke ve giderek de büyümektedir. O yüzden daha fazla bilim insanına, daha fazla projeye ve araştırmaya ihtiyacımız var. Bu anlamda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir? ifadesini kullandı?

Konuşmaların ardından dereceye giren geleceğin bilim insanlarına ödülleri takdim edilerek tören noktalandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı