GEÇ KALMIŞ BİR UYGULAMA

GEÇ KALMIŞ  BİR  UYGULAMA

İNTERNET KAFELERDEKİ OYUNLARA SINIRLAMA GELİYOR

Son dönemin en çok  konuşulan ve eleştiri alan  mekanlarından biri olan İnternet Kafeler’de  artık   televizyondakilere benzer akıllı işaretlerle hangi yaş grubunun hangi oyunu oynayacağı belirlenecek. Böylelikle küçük yaştaki çocukların şiddet ve cinsel içerikli oyunlardan olumsuz etkilenmelerinin önüne  geçilmiş olacak…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ülke genelindeki 22 bin internet kafenin uygunsuz kullanımının önüne geçmek için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Projeyle; televizyon yayınlarında uygulanan akıllı işaretlere benzer bir sistem kullanılarak hangi yaş grubunun hangi digital oyunu oynayacağı belirlenecek. Çalışma kapsamında her gün 5 milyon kişinin faydalandığı internet kafelerin çocuklar ve gençlerin nitelikli zaman geçirdiği birer dijital kültür merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

İnternet kafelerin fizikî özellikleri ve kullanım durumunu inceleyen bakanlık, 81 ilde 22 bin internet kafenin faaliyet gösterdiğini ve günlük 4 ila 5 milyon insanın faydalandığını tespit etti. En çok çocuklar ve gençlerin faydalandığı mekanlar, daha çok; oyun oynama, ödev yapma ve sohbet etme amacıyla kullanılıyor.

Yapılan incelemelerin ardından 20 maddelik bir eylem planı hazırlayan  bakanlık  internet kafelere gelecek çocukların yaşını belirlemek için yanında kimliğini bulundurması şartı getirilecek. Kimliği yanında bulunmayanlar internet kafelerden faydalanamayacak. Dijital oyunlar kriterleri ve yaş gruplarına göre sınıflandırılacak. Her internet kafede görme engellilerin kullandığı uygun yazılım ve donanım bulundurulacak. Ayrıca internet kafe sahipleri ve sorumlu müdürleri eğitimden geçirilecek.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı