GBİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI EMRE AKKAŞ

GBİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI EMRE AKKAŞ

ARTIK YETER ! GENÇLER ÖLMESİN BU VATAN HEPİMİZİN

  Genç Barış İnisiyatifi Derneği Genel Başkanı Emre Akkaş yazılı bir açıklama yaparak Artık Yeter ! Gençler Ölmesin Bu Vatan Hepimizin dedi. Akkaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Böylesine zor bir coğrafyada yıllardır binlerce genç kardeşimizi gencecik yaşında toprağın ellerine verdiğimiz bir sorun çözülecek diye ümit ederken, silahlara yeniden sarılarak, toplumumuzu terörize ederek anaların yüreğine ateşler düşürenleri çok sert bir şekilde kınıyor ve lanetliyoruz !
Etnik milliyetçilik, mezhepçilik bu topraklarda kan ve göz yaşından başka bir şey getirmemişken, 30 yıldır bitmek bilmeyen bir kan ve gözyaşı nehri artık kuruyacak diye ümit ederken ve millet olarak yeter ki barış gelsin diye pek çok fedakarlık yapılması göze alınmışken kim ne amaçla yeniden kandan ve gözyaşından medet ummaktadır? Göksu nehrini Fırat´tan ayırmak Toroslar´ı Ağrı dağından ayırmak nasıl ihanetse, bu vatanın Türkünü Kürdün´den ayırma hainliğine kim hangi amaçla cüret edebilir? Barışı ve kardeşliği millet olarak haykırmak isterken o yollara mayınlar döşemek, güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmak ve toplumumuzu terörize etmek nasıl bir barış getirebilir ülkemize?
Cevapları açıkça hiç bir zaman verilmeyen bu soruların gerçek cevaplarının karanlık gölgesi altında kaldığımız bu günlerde, açıkça ve en sert şekilde ifade ediyoruz ki; gençliğimizin kaderi ülkemizin kaderidir ve hiçbir siyasi hesabın malzemesi yapılamaz. Bu bereketli toprakların yetiştirdiği gençliği heba etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bizler, bu ülkenin bu vatanın Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni ve daha bir çok etnik kökenden, toplumun farklı kesimlerinden olan gençleri olarak bu güzel vatanı kaosun, terörün ve şiddetin hakim olduğu bir yer haline getirmek için çaba gösterenleri en sert şekilde lanetliyoruz. Terör ile barışın geleceğine, bu ülkenin güvenlik güçlerinin ve halkının canına kast ederek özgürlük mücadelesi verileceğine de kesinlikle inanmıyoruz. Terörü adı ne şekilde konulursa konulsun, hedefi ne şekilde temellendirilirse temellendirilsin avazımızdan çıkan en gür seda ile lanetliyoruz.
Zaman yıllanmış ve çözümsüzleştirilmeye çalışılan bu sorunu çözme zamanı, kana ve gözyaşına bizleri mahkum etmeye çalışan teröre ve ayrılığa karşı kavgayı isteyerek değil barışı ve kardeşliği pekiştirerek birlik içinde karşı durma zamanıdır. Silahla, ölmek ve öldürmekle kalıcı çözümlerin bulunamadığı aşikardır ve tecrübe edilmiştir. Terör örgütünün en yakın zamanda silah bırakması ve bu ülke topraklarından çekilmesi elzemdir. Başarılı bir sonuca ulaştırılamayan çözüm sürecinin silahların bırakılmasının ardından daha şeffaf, daha açık ve en hızlı şekilde devam ettirilmesi, yapılan hataların tekrar edilmemesi, barışın ancak toplumsal bir kabullenme ve dayanışma ile gerçekleştirilebileceği unutulmadan ivedilikle ve yeniden tesis edilmesi elzemdir. Şehit haberlerinin geldiği her gün hepimizin yüreğine ateş düşmekte ve analar ağlamaktadır. Yaşadığımız bu acı günlerin temeli olan soruna kalıcı bir çözüm bulmak için üstün körü projeler, günü kurtaran laflar ve söylemlerin ötesine geçilmeli, anlamlı, kalıcı ve gerçekçi çözüm önerileri toplumsal birlik ve beraberlik projelerine dönüşmeli ve bu projeler sivil toplumun aktif katılımı ile yürütülmelidir.
Demokratik haklar hiç bir grup veya örgüt ile pazarlık konusu dahi yapılmamalı, demokrasinin gerekleri olarak hangi etnik kökenden olursa olsun her birey kendini Türkiye´nin eşit ve özgür bir vatandaşı olarak güvende hissetmeli ve o ortamın sağlanmasında siyasi irade gerekeni en doğru şekilde yapmalıdır. Türkiye anaların ağladığı bir ülke olmamalıdır. Evlerden vatan yürekli analarımızın feryatları değil sevinç çığlıkları yükselmelidir. Artık teröre, ayrılığa, dışlamaya ve ötekileştirmeye kimse prim vermemelidir. Hiç bir kitle ötekileştirmeyle ve etnik propagandayla konsolide edilememeli, bu güzel ülkenin gençliği ve geleceği asla ve asla küçük hesaplar uğruna heba edilmemelidir.
Tüm siyasilere ve liderlere çağrımız şudur: Ne olur iki yüzlü hesaplar, siyasi amaçlar ve güç devşirme peşinde her şeyi mübah gören eski alışkanlıkları bırakın ve bu ülkenin evlatlarının 20´sinde 30´unda arkalarında analarının feryatlarını bırakarak bu topraklara düşmesine engel olun. Artık ölmesin gençler. Yanmasın yürekler. Ve bir an önce yeniden barışı ve huzuru soluklasın kalpler.
GBİ Derneği olarak şehit olmuş tüm güvenlik güçleri mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine büyük sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor