GAZETECİLER CEMİYETİNDEN

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN

YENİ REKTÖRLERE ZİYARET

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış´a Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ?hayırlı olsun´ ziyaretinde bulunuldu.

Erciyes üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış´a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Altınkaya, şöyle konuştu.

?Erciyes Üniversitesi Kayseri için önemli 40 yılı aşan bir mazisi var. Buradaki Ankara odaklı diğer üniversiteler, tıp fakültesi faaliyetlerini hesaba katarsanız yaklaşık 50 yıllık bir mazisi var. Bugün Kayseri´de 4 üniversite var ve bu Kayseri için önemli. Tabi Erciyes Üniversitesi yaklaşık 50 bin öğrencisi, 2 bine yakın öğretim üyesi bir o kadar da idari kadro var bir büyük ilçe merkezi konumunda Erciyes üniversitesi. Bundan sonra sizin rektörlüğünüzde iletişim fakültesinde yakın ilişkilerimizi sürdüreceğiz?

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´nin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu.

 ?Buranın başarısı Kayseri´nin, yani ülkemizin başarısıdır. Biz ülkemiz için, Kayserimiz için elimizden geleni yapacağız. Burası araştırma üniversitesidir. Biz bu araştırma üniversitemiz ile vatanımıza, milletimize, daha fazla fayda sağlayabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu konuda çalışmalara başladık. Mesela Teknoparkı daha işlev hale getirmeye çalışacağız. Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, OSB Başkanımız yanımızda olduklarını belirttiler. Sonuçta burası hepimizin yuvası. Üniversitemiz gerçekten Kayseri için çok önemli. Birlikte çalışacağız ve üniversitemizi yükseltmeye çalışacağız Kayseri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Geleceğimiz için bunu yapmak zorundayız? dedi.

Gazeteciler cemiyeti heyeti daha sonra Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa´ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, rektör Karamustafa´ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: ?Basın bizim için son derece önemli basın bizim iletişim kanadımız. Üniversiteler ne için var üniversiteler bilim üreten fabrikalar bu ürettiği bilgiyi öğrenciler ile paylaşıyor ve toplumda yapının gelişmesinde ciddi katkı sağlıyor ve bir diğeri ise üniversiteler toplum ile kucaklaşan ve topluma önderlik eden müesseseler. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki gelişmiş üniversiteleri olsun ama ülke geri gitmiş olsun veya aksine üniversite gelişmemiş ama o ülke gelişmiş olsun dünyadaki ülkelere baktığımız da üniversite yapısı ile akademi ve sosyal ve ekonomik kalkınma arasında bu doğrusal ilişkiyi görebiliyoruz. Kayseri ili Anadolu´daki önemli bir kent üniversiteleri ile önemli bir kent. Erciyes Üniversitesi´nin bünyesinden bugün çıkan ve Kayseri şehrinin adını taşıyan üniversite olsak da bizim köklerimizde Erciyes üniversitesinin isim olarak öncesine gidiyor.?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi