GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖSEDAĞ,

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖSEDAĞ,

?MEDYA OLARAK HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ? ...

Basında Sansürün Kaldırılışı´nın 109. yıl dönümünde kutlanan ?24 Temmuz Basın Bayramı´ vesilesi ile ilimizde faaliyet gösteren bir otelin medya mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirdiği kahvaltıya iştirak ederek meslektaşlarına seslenen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ?Kayseri´de medya olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu sadece Kayseri´nin problemi değil, bütün Türkiye´nin problemidir. 109 yıldır çeşitli kanunlar çıkarılıp medyanın işi kolaylaştırılsa da, bunun yeterli olmadığını görüyoruz? değerlendirmesinde bulunarak medya sektörünün içinde bulunduğu darboğaza dikkat çekti.

Basında sansürün kaldırılışının 109. Yıl dönümünde kutlanan ?24 Temmuz Basın Bayramı? vesilesi ile Novotel  tarafından ilimiz medya mensuplarına  kahvaltı ikram edildi.

Etkinliğe iştirak eden medya mensuplarına hitap eden Novotel Genel Müdürü Eray Dursun, ?24 Temmuz Basın Bayramı´nda bütün yıl boyunca gece gündüz demeden zorlu görevler peşinde koşan değerli basın mensuplarımızı ağırlamak istedik. Moral vermek için bugün bir araya gelelim ve bayramımızı hep birlikte kutlamak istedik. Güzel bir organizasyon oldu? ifadesini kullandı.

Medya mensuplarına hitap eden bir diğer isim Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise gazetecilerin zorlu şartlar altında görev yaptığını dikkat çekip, medya sektörünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak ?Zor şartlar altında görev yapıyoruz. Mesleğimizin zorluklarını bizlerden daha iyi bilen yok. Bu anlamda Sansürün Kaldırılışı´nın 109. yılı dolayısıyla bugün buraya misafir olduk. Bu anlamda bugün de bizleri konuk ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Kayseri basınımızda 14 gazete ve 3´ü uyduda olmak üzere 7 tane televizyonumuz var. Yaklaşık 400 kişilik bir camiayız. Kayseri´de medya olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu sadece Kayseri´nin problemi değil, bütün Türkiye´nin problemidir. 109 yıldır çeşitli kanunlar çıkarılıp medyanın işi kolaylaştırılsa da, bunun yeterli olmadığını görüyoruz. Bundan sonraki süreçlerde basının biraz daha desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Kayseri Ticaret  Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Melikgazi  Belediye  Başkanı Memduh Büyükkkılıç, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da  yazılı birer mesaj yayınlayarak Basında  Sansürün Kaldırılışı´nın 109. yıl dönümünde  kutlanan ?24 Temmuz Basın Bayramı?nı kutlayıp, güç şartlarda  zorlu bir görevi yerine  getiren  medya mensuplarını tebrik ettiler. 



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler