GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALTINKAYA

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALTINKAYA

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KONFERANSI VERDİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi. Etkinlikte Altınkaya "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu konferans verdi.

Söyleşi öncesinde Kocasinan Belediyesi Basın yayın personeli, Caner Yılmaz´ın 15 Temmuz ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.

Daha sonra okulun konferans salonunda öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği kapsamında söyleşiye geçildi. Altınkaya´nın konuşmacı olarak katıldığı program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ardından Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, söyleşide, ?Bu coğrafyada güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Amerika bugün önüne geleni asıyor kesiyor. Niye, gücünden dolayı. Güçlü olmazsanız sizi bir şekilde diz çöktürürler. Bunu hayatımızda da her zaman görebilirsiniz onun için Türkiye Cumhuriyeti güçlü olmak zorunda. Güçlü bir Türkiye´yi istemeyenler Türkiye üzerine oyun oynuyorlar. Bugün doğru yaptığımız şey 30 yıl sonra farklı bir pencereden baktığımızda yanlış olarak görülebilir. Bakın arkadaşlar 15 Temmuz akşamına kadar biri bana gelse deseydi ki ?Türkiye´de tanklı toplu tüfekli bir darbe olacak´ emin olun yok derdim. Siz cemaatten tarikatlardan uzak durun doğrudan Allah´a bağlı olun. Maalesef biz de cumhuriyet tarihi boyunca da siyasetçiler oy alacak, tarikat dediğiniz yerde de düdüğü çalıyorsunuz 100 tane adam sıraya geçiyor hemen şuraya oy vereceksiniz, ama bu  gelişmiş toplumlarda böyle değil. Orada sivil toplum kuruluşu dediğimiz kuruluşlar  meslek örgütleri daha aktif. Bu Pensilvanya´daki alçak yani 17-25 Aralık sürecinin bir müddet sonrasına kadar bunu din adamı zannediyorlardı. Türkiye´de anne baba şöyle düşünüyor,  bu çocuk okusun adam olsun  aman uyuşturucudan uzak dursun kötülükten uzak dursun abdest alsın namazını kılsın demiş ve bunlarda bu işi çok örgütlü götürdüğü için aman bunları şu dershaneye gönderelim,  anne baba iyi niyetli, bir bakıyorsunuz ki arkasından FETÖ çıkıyor. Bunu ne zaman anlıyorsunuz 17-25 Aralık´tan sonra. Ocak 2014´te MİT Tırlarını durduruyorlar  Adana´daki  bir alçak general kılıklı bir alçak, niye durduruyorsun, çünkü bu MİT devletin istihbaratı ne yapıyor. Suriye´ye silah götürüyor  efendim bunu DEAŞ´a götürüyor. Türkiye´yi  terör algısı yaratacak. Türkiye teröre destek veriyor algısı yaratacak.  Onu yapmak için tırı durdurdular.  Bakıyorsunuz savcılar bir şekilde, hakimler, tüm devlet kuşatılmış. Devletin bu kuşatılmasında elbette dün devleti yönetenlerin çok zaafı var, onlarda aslında bugün bedelini ödediler. PKK alçak şerefsiz namussuz bir terör örgütüdür ama FETÖ yapılanması bundan daha alçaktır.? Şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi