GAZETECİLER ALİ DAĞINA FİDAN DİKTİ

GAZETECİLER ALİ DAĞINA FİDAN DİKTİ

Talas belediyesi ev sahipliğinde gazeteciler cemiyeti üyeleri ali dağına fidan dikti. Etkinlikte yaklaşık 100 fidan toprakla buluştu.

Ali dağında gerçekleştirilen fidan dikimine Talas belediye başkanı Mustafa yalçın, gazeteciler cemiyeti başkanı veli altınkaya ve gazeteciler iştirak etti.

Burada konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya,

Talas Belediyesi birkaç aydır ağaçlandırma çalışması yapıyor. Mehmet Özhaseki´nin Belediye Başkanlığı döneminde aslında Kaski Ali Dağının şehre bakan tarafında damlama sistemi vs. kurmuştu. Elbette fidanı toprakla buluşturmak güzel ama bunun alt yapısını oluşturduğumuzda bu fidanlar büyümüyor. Bu cihetle Büyükşehir Belediyesi Kaski ve Talas Belediyesi ortak çalışma içerisinde. Maşallah Talas Belediye başkanımızda her hafta sonu bir meslek grubuyla Talas´da fidanı toprakla buluşturuyor. Malum peygamberimiz, Yarın kıyamet kopacağını bilseniz de elinizde bir fidan varsa onu toprakla buluşturun demiş. Aslında Türkiye ve Kayseri orman fukarası bir şehir. İlimizde orman alanı oldukça az. Sonuçta tohum bu toprakla buluştuğu zaman bir şekilde büyür ve gelişir. Ama yeter ki o tohumu toprakla buluşturalım. Başkanımız gazetecilerle de dikili bir fidanımız olsun dedi sağ olsun. Dikili ağacımız çok ancak bu Ali Dağında da olsun istedik. Buna vesile olduğu için Başkanımız Mustafa Yalçın´a teşekkür ediyoruz.

Talas belediye başkanı Mustafa Yalçın´da bizim hafta sonları yaptığımız ali dağı ağaçlandırma projesi kapsamında sizlerle birlikte ağaç dikiyoruz bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde meclis üyelerimiz, kafe sahipleri, cami cemaati ile birlikte ağaç diktik bu ağaçlarımız en az 2 -3 metrelik ağaçlar dikiyoruz. Yapılan bilimsel açıklamalarda burada iğne yapraklı çam ağacı dikiyoruz emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bu tür organizasyonlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Diktiğimiz ağacın bakımı belediyemize aittir dedi.

Konuşmaların ardından gazeteciler Ali dağına isimlerinin bulunduğu levhalarla birlikte ağaç dikti.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi