GARAJI, TİYATRO SALONUNA ÇEVİRDİLER

GARAJI, TİYATRO SALONUNA ÇEVİRDİLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nda tiyatro oyuncusu olan Oğuzhan Alparslan (24) ve Furkan Demir (25), arkadaşları Metin Altıok´un işlettiği kafenin yanında bulunan garajı tiyatro salonuna çevirdi. ´Tekne Sahne´ adını verdikleri tiyatro salon

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı´nda tiyatrocu olan Oğuzhan Alparslan ve Furkan Demir, kendilerine ait tiyatro salonu kurarak, oyunlarını sergilemek istedi. İkili, bunun için Kocasinan Sahabiye Mahallesi´nde, ortak arkadaşları Metin Altıok´tan kafesinin yanında bulunan garajı tiyatro salonu haline getirmek istedi. Garajın sahibinden izin alan 2 arkadaş, 3 hafta süren çalışmanın ardından 15 bin TL harcayarak garajı, 35 kişilik tiyatro salonu haline getirdi. ´Tekne Sahne´ adını verdikleri tiyatro salonunda konferans, tiyatro ve şiir dinletilerini sanatseverlerle buluşturan gençler, tiyatro oyunu da sahnelemeye başladı.

Oğuzhan Alparslan, 14 yıldır tiyatro oyuncusu olduğunu, Kayseri´de salon kiralama maliyetleri çok fazla olduğu için salon açtıklarını söyledi. Alparslan, "Biz zaten Kayseri´de tiyatro yapmak istiyorduk. Bizim oynamak istediğimiz oyunlar oda tiyatrosuna daha uygundu. Biz hep bir yer arayışı halindeydik. Küçük bir yeri oda tiyatrosu haline getirmek istiyorduk. Kayseri´de şuan bizim açtığımız oda tiyatrosu dışında bir yer yok. Kayseri´de salon istediğimiz de kiralama maliyeti çok yüksekti. Boş gün bulmakta da zorluk çekiyorduk. Kendimize ait bir yer olursa, hem Kayseri´de eksik görülen tiyatro sanatının gelişmesi için kendi çalışmalarımızı yapabilirdik. Biz de böyle bir salonu açtık. Biz halkımızı her gün tiyatro ile buluşturacağız" dedi.

İlerleyen zamanlarda kendi ekiplerini ve salonu genişletebileceklerini kaydeden Alparslan, "Şu an 6 kişilik ekibiz, okullar açıldıktan sonra Kayseri´ye gelecek olan gençleri de seçme yaparak ekibimize dahil edeceğiz. Biz burayı çevremizde ki dostlarımızın sayesinde açtık. Yaklaşık 15 bin TL´lik maliyet harcadık. Yaklaşık 3 hafta süren bir çalışmanın ardından burayı da açtık. Salonumuz 35 kişiliktir. Plinio Marcos´un yazdığı ´Gece o kadar kirliydi ki ikisi de kayboldu´ oyunun sahneleyeceğiz. Haldun Taner´in oyunlarından ayarladığımız bir kolajı sergileyeceğiz. Sahnemizin kapasitesini 70´e çıkaracağız ve bir bilet karşılığında oyunlarımızı sahneleyeceğiz. Kayseri´de sürekli tiyatro gösterimleri olmuyor" diye konuştu.

Furkan Demir ise Kayseri´de tiyatro yapabilecekleri salon sayısı az olduğu için kendi salonlarını açma ihtiyacı duyduklarını kaydederek, "Biz tiyatro yapabileceğimiz bir yer arıyorduk. Arkadaşlarımızın açtığı bir çayevinde bir garaj vardı. Biz bunu gördükten sonra burada tiyatro yapsak nasıl olur diye düşündük. Kayseri için bir değişiklik olabileceğini hissetmiştik. Arkadaşlarımızın imkânlarıyla bu tiyatro işine girmiş bulunduk. Talep ise beklediğimizden yüksek. Kayseri´de insanlar sanata aç bir durumdadır. Şiir dinletileri ve tiyatro ile 11´inci programımızı yaptık. Vatandaşlar buraya gelerek özel tiyatroların da gelişmelerine destek verebilirler. Sadece tiyatro amaçlı olmayacak. Burası Kayseri´nin kültürünü ve sanatını geliştirecektir. Burada toplantılar, konserler ve şiir dinletiler olacaktır. Kendi eserimiz olan bu salonda oyun çıkarmak bambaşka bir duygu" dedi.


Haber Kaynak : DHA

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi