CUMHURİYET BAYRAMI BAYRAK TÖRENİ İLE BAŞLADI

CUMHURİYET BAYRAMI BAYRAK TÖRENİ İLE BAŞLADI

İlimizdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle bir gün önceden start verdi. Kutlamalarda Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup, bayrak geçişleri gerçekleştirilirken Mustafa Germirli Anadolu İmam

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilimizdeki ayağına Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyelerinin tören alanına gelmesinin ardından Atatürk Anıtı`na çelenkler sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Eğitim gördüğü Uluslarası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi adına törene elindeki Türk bayrağı ile katılan Ganalı El-Hassan İdris, bayrağı öperek, İstiklal Marşı`na eşlik etti.

Türkiye`ye 4 yıl önce geldiğini ve Kayseri`de eğitim gördüğünü anlatan İdris, Türkiye`yi ve Türk bayrağını çok sevdiğini, Müslüman bir ülkede olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu belirterek "Lise son sınıfta eğitim görüyorum. Okulum bu yıl bitiyor. Ülkeme döneceğim ama Türkiye`yi hiçbir zaman unutmayacağım. Her fırsatta tekrar geleceğim. Belki ilerde Türkiye`ye tamamen yerleşebilirim" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de tören sonrasında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden 90 yıl geçtiğini ve bu zaman zarfında Türkiye`nin dünyanın en güçlü ekonomileri arasına girmeyi başardığını açıkladı… Türkiye`de eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını belirten Düzgün, "Pekçok gencimiz yüksek eğitime kavuştu ve her geçen yıl Türkiye`nin kaliteli, nitelikli insan gücü artıyor. İnşallah 10 yıl sonra Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100`üncü yılını kutlayacağız. 100`üncü yılda Türkiye Cumhuriyetinin çok önemli hedefleri var. Bu hedefleri de millet olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”