FRANSIZ SENATOSUNA TEPKİ

FRANSIZ SENATOSUNA TEPKİ

AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI DENGİZ'DEN FRANSIZ SENATOSUNA TEPKİAK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Fransızların tutumunun, Türkiye'nin uluslar arası alanda etkinliğinin artması ve Ortadoğu politikalarından bağımsız okunamayacağını belirterek,

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransız Senatosu'nda kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Türkiye'nin Ermeni iddialarıyla ilgili son derece şeffaf bir politika izlediğini ve bu konudaki bütün arşivlerini yerli ve yabancı araştırmacılara açtığını hatırlatan Dengiz, “Türkiye, bu meselenin tarihçilere bırakılmasını her fırsatta dile getirmiştir. Bu olayın siyasete bulaştırılmadan araştırmacılar tarafından açığa çıkarılması için üzerine düşeni yapmıştır. Ancak başta Ermeni lobisi olmak üzere Türkiye'yi hazmedemeyen çevreler, konuyu çarpıtarak, önemli bir meseleymiş gibi her seferinde önümüze getiriyorlar. Ama herkes bilmelidir ki bunların sinsi hesapları tutmayacaktır” dedi.

Dengiz, Türkiye'yi soykırımla suçlamanın ötesinde, bunun inkarını suç sayan Fransızlar'ın, tarihte görülmemiş bir iki yüzlülüğe imza attığını ifade ederek, "Belki de soykırım ifadesini en son kullanması gereken ülke Fransa'dır. Tarihi soykırım ve katliamlarla dolu bir milletin, geçmişi temiz olan bir ülkeyi suçlaması ancak yüzsüzlük ve akıl tutulması ile açıklanabilir. Yüzyıllar boyunca hayatlarını, başka milletlerin kaynaklarını sömürerek ve orada ki insanların kanını emerek kazanmayı alışkanlık haline getiren asalak ülkeler, bugün kalkıp bize insanlık dersi vermeye çalışıyorlar. Çok küçük hesaplar peşinde koşan Fransızlar, Ermeni oylarının yanı sıra, uluslar arası alanda etkinliğini artıran Türkiye'yi akıllarınca itibarsızlaştırmaya, zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Hiç kimsenin buna gücü yetmez" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Dengiz, Fransız İhtilali ile Avrupa'da aydınlanmanın önünü açtığını iddia eden Fransa'nın, bu kararla birlikte düşünde ve fikir özgürlüğü konusunda Ortaçağın da gerisine gittiğini söyledi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı