FORD SNOWKITE

FORD SNOWKITE

DÜNYA KUPASI FİNALİ ERCİYES´TE

Türkiye´nin hızla yükselen ve cazibe noktası haline gelen kış sporları merkezi Erciyes, son 3 yıldır gerçekleştirdiği ulusal ve global sportif yaşam stili organizasyonları ile dünyadaki en prestijli kış sporları merkezleri ile birlikte anılmaya başlandı.

Son 3 yılda gerçekleşen Snowboard Avrupa Kupası ve Snowboard Dünya Kupaları, snowboard sporunun en önemli yıldızlarını Erciyes´te ağırlarken; global mecralardan yapılan canlı yayınlar ile milyarlarca izleyici, Erciyes´in mükemmel pistleri, doğası ve sunduğu yüksek standartlardaki kış kondisyonları ile tanıştı.

Bu sene 03 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen FORD Snowboard Dünya Kupası´ndan sonra bir dünya kupası daha ilk kez Erciyes´e geliyor. IKA Snowkite Dünya Kupası Finali, 22 - 25 Mart 2018 tarihleri arasında FORD Snowkite Dünya Kupası olarak Erciyes´te!

FORD Türkiye´nin, kış sezonu aktivasyonları ve tüketici etkileşimi adına büyük ilgi gösterdiği Erciyes´te, sezon başından bu yana Ford Winter Lounge kurgusu ile kış tutkunlarına her gün sürprizler yaşatılırken, test sürüş deneyimleri, Drift Extreme şov etkinliği ve Ford Snowboard Dünya Kupası ile oldukça renkli bir kış sezonu deneyimleniyor. Hem denizde hem de dağlarda yapılabilen, son yılların en popüler ve hızla yükselen sporu kiteboard sporunun deniz versiyonu adına ülkemizde ve dünyada çok sayıda global organizasyon düzenleyen Uluslararası Kiteboard Federasyonu (IKA),  bu yıl ilk kez Snowkite Dünya Kupası serileri gerçekleştirmeye başladı.  Serilerin sonunda dünya şampiyonlarının belli olacağı tarihi müsabaka, bu branşta ülkemizin en donanımlı organizasyon şirketi Playmaker Sports & Entertainment tarafından, Erciyes A.Ş. himayesinde ve FORD isim sahipliğinde gerçekleştirilecek. Playmaker Sports & Entertainment, bugüne kadar gerçekleştirdiği 1 Kiteboard Dünya Kupası, 1 Kiteboard Dünya Şampiyonası, 2 Kiteboard Avrupa Şampiyonası, 4 Snowboard Dünya Kupası, 1 Snowboard Avrupa Kupası tecrübesi ile bu kez IKA Snowkite Dünya Kupası Final Etabı´nı Erciyes Develi Kapı da gerçekleştirecek.

26-28 Ocak´da Reschensee´den başlayan, 14 ? 18 Şubat´ta Roccaraso´da devam eden Snowkite Dünya Kupası serisinin final etabı 22 - 25 Mart tarihleri arasında Erciyes´te yapılacak mega organizasyon ile son bulacak. Dünyaca bilinirlik sahibi birbirinden değerli sporcular arasından dünya şampiyonlarının seçileceği final etabı boyunca tüm gözler Erciyes´te olacak. Final etabında yarışmanın tüm disiplinleri olan cross racing (rota yarışı), long distance (uzun mesafe yarış) ve 80 km´lik dayanıklılık etabı cross country formula GPS ile dünya şampiyonları Erciyes´te belli olacak. Volkanik bir dağ olan Erciyes, çok fazla ağaç alana sahip olmaması, coğrafi yapısı ve düzenli rüzgâr akışı sebebi ile dünyadaki en iyi snowkite lokasyonlarından bir tanesi olarak bu muhteşem finale ev sahipliği yapacak.  Uçurtma sörfü olarak adlandırılan kiteboardun uçurtması; snowboard ve kayak ekipmanları ile birleştiğinde, rüzgârlı dağların zirvesinde eşsiz bir aksiyon deneyimi yaşatırken, izleyicide de görsel şölen etkisi uyandırıyor.  Ford Winter Lounge´da izleyici aktiviteleri ve DJ performanslar ile tüm dünya genelinden sportif yaşam stili tutkunlarına unutulmaz bir festival kurgusu yaşatılacak. Organizasyon, son dönemlerin gözde vokali JABBAR´ın 24 Mart 2018´de Playground / Magna Apex Tesisi´nde vereceği konser ile taçlanacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti