FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLADI

FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLADI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri’de bir ilki gerçekleştirerek, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü eğitimin hizmetine sundu. Programda , Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan, Fizyoterapi’yle ilgili bir sunum

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezide gerçekleştirilen programa Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Mütevelli Heyeti üyesi ve AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer;” Fizyoterapistlik mesleği, dünyada 117 yıldır, ülkemizdeyse 50 yıldır toplum sağlığı ve yaşam kalitesiyle doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Fizyoterapistlik mesleği ülkemizde 1961 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Yüksekokulu’nun kurulmasıyla başlamış, bunu ülke genelindeki diğer bölümler izlemiştir.” İfadelerini kullandı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç;” Bugün Kayseri’de bir ilk olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüze öğrenci kabul etmenin gururunu yaşıyoruz. Fakülte olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde Türkiye ve Dünya’da saygın bir yer edinmek istiyor ve yaşam boyu kendisini sürekli geliştirmeyi benimsemiş en üst düzeyde sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, öğrencilerle bir arada olmak ve yeni bir bölümün açılmasından duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirerek, genç üniversitelilere öğütler verdi.

Program, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan’ın Fizyoterapi gerçekleştirdiği sunumla devam etti.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye