FETÖ´NÜN ´MAHREM İMAMI

FETÖ´NÜN ´MAHREM İMAMI

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI ALDI?

Fetullahçı Terör Örgütü´nün mahrem imamı yapılanmasında olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan tutuklu sanık S.S´ye 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

10 Mayıs 2017 tarihinde  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın FETÖ´nün sözde mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 81 il ve ilçelerinde yapılan operasyonda mahrem imamları olduğu gerekçesiyle Kayseri´de 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliye sevk edilen 46 kişiden 26´sı tutuklanırken, 20 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Kayseri´de tutuklanan 26 sanıktan biri olan S.S. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı?

İddianamede ´Serhat´ kod adı ile örgütün polis memurlarından sorumlu olduğu ve gizli iletişim ağı ?By lock´ programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık S.S. üzerine atılı suçlamaları reddederek, suçsuz yere 15 aydır tutuklu olduğunu belirtip, tahliyesini ve beraatını istedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.S.´ye  ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Öte yandan, aynı mahkemede FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka dosyada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlıkta bulunan sanık avukat A.O.T. örgütün gizli iletişim ağı by lock programını 5 ay kullandığını ve sürekli dini mesajlar geldiğini söyledi. KHK ile kapatılan Anadolu Hukukçular Derneği  -AHUDER  üyesi olan ve 1 yıl kadar oturmalara katıldığını söyleyen A.O.T. yargılandığı mahkemece ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.



Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı