FELAHİYE BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI MİHMAT

FELAHİYE BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI MİHMAT

MİTİNG DÜZENLEYİP PROJELERİNİ AÇIKLADI

Felahiye Bağımsız Başkan adayı Mustafa Mihmat ilçe meydanında miting düzenledi. Mihmat mitinginde projelerini de açıklayarak ?sözde değil özde? belediye başkanlığı yapacağı sözünü verdi.

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala belediye başkan adayları da çalışmalarını hızlandırdı. Felahiye bağımsız Başkan Adayı Mustafa Mihmat, yapacaklarını anlatmak üzere Felahiye meydanında miting düzenledi.

İlçe Halkının sorunlarının ne olduğunu bildiğini belirten Mihmat, ilk çalışmamız çiftçilik ve besicilik üzerine olacak´ dedi. Mihmat, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 ?Biz, sözde değil, özde belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. İlçemizde 1 yıldır yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, ilçemize yapılmayanları tespit ettik. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin eksiklerini belirli başlıklar altında topladık. Bu başlıklar altında çalışmalar yaptık. İlçemizin ana geçimi çiftçilik ve besiciliktir. Önceliğimiz bu konular üzerine vermeye çalıştık. Çiftçilerimizin ihtiyacı olan tohum, gübre ve ilaç sıkıntılarını gidermek için belediyemizin adı altında kuracağımız bir şirket üzerinden satış yapacağız. Bu satışı da maliyetine yapacağız.  Burada vatandaşlarımızı kooperatiflerle 95 kuruş, 1 lira olan buğdaylarını 80 kuruşa alınmasının önüne geçmiş olacağız. Hem çiftçimiz kazanacak, hem de biz kazanacağız.

 İlaç desteği ve gübre desteği vereceğiz. Bunları özel şirketler gibi bin TL´ye alıp, 1700 satmayacağız, aldığımız fiyata sizleri desteklemek amacıyla hiçbir kar gütmeden sizlerin ihtiyacı doğrultusunda sizlere sunmuş olacağız.

Bir başka konu burada besicilerin en büyük sorunlarından bir tanesi de en pahalı yem alma konusu var. Bu toplamış olduğumuz ebatları değerlendirilemeyen artıklarını da yem şeklinde getirerek bestecilerimize daha ucuza yem ihtiyacını karşılamış olacağız. Çiftçinin en büyük sorunlarından  bir tanesi süt üretimi, hiçbir şekilde değerlendirilmemiş olması burada vatandaşımız sabah 6´da ahırına gidiyor. 12 saat çalışıyor, üretiyor ve 90-95 kuruşa sütünü teslim ediyor. ilçemizin olmazsa olmazı mandıra sistemi kuracağız vatandaşımızın sütünü değerinde toplayacağız. Burada da annelerimiz, bacılarımız, eşlerimizin istihdam sağlamak amacıyla markalaşmak adına ilçemiz adına piyasaya sürmüş olacağız. Bunları Kayseri´de kurulan yöresel ürünler tanıtım fuarlarında hem ilçemizi tanıtacağız hem de ilçemiz genelinde insanlara istihdam sağlamış olacağız. Böyle bir ortamda en az 40 vatandaşımıza da iş istihdamı sağlamış olacağız. İlçemizin  en büyük sorunlarından bir tanesi de ulaşım sorunu, 2020 yılına yaklaştık öyle bir ilçe düşünün mahallelerine ulaşım yok vatandaş 30 liralık elektrik faturasını ödemek için 50 TL ulaşım bedeli ödüyor. Bunu görüp de üzülmemek gerçekten elde değil. 60 yıllık hayalimiz olan gövdere yolu için herkes bugüne kadar bir şeyler söyledi, ama bu gövdere yolunu yapmak inanıyorum ki bana nasip olacak. Biz, sözde değil özde belediyecilik için geliyoruz ilçemizde  göçü engellemek için ilçemize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden bir tanesi ilçemize getireceğimiz bir yüksekokul olur. İlçemize yüksekokulu getirebilmek için her türlü çalışmayı Gece gündüz demeden yapacağım. İnşallah Cenabı Hak nasip ederse yapacağız. Ayrıca yaptığım insanları ilçemize geri çekebilmek için kooperatif şeklinde isteyenlere 2+1 isteyenlere 3 +1 isteyenlere de 4 + 1 bahçesi olan müstakil tek katlı binalar inşa edeceğiz. Bu inşa ettiğimiz binaları da vatandaşlarımızın bütçesine göre 300-500 aralığında aylık cüzi miktarlarda aidat ödemek şartıyla ilçemizden Kayseri´de yaşayan, Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza  ev imkanı sunacağız bunun için 350 kişi halihazırda beklediğini biliyoruz.?

İlçe genelinde büyük bir kilit parke sıkıntısının olduğunun altını çizen Mustafa Mihmat, sözlerini şöyle sürdürdü.?İlçe genelinde evinin önünde kilit parke yapılmamış hiç kimse kalmayacak, ilçemizde bazı mahallelerde içme suyu problem var. Bununla ilgili de her türlü çalışmayı yapacağız. Ayrıca çöp sorunu var. Tüm mahallerimizde market sorunumuz var. Vatandaşlarının çoğu ekmek alacak yer bulamıyor. Doğa ile iç içe olan bir insan olduğum için özellikle Alparslan ve Acılı mahallemizin manzaraları o kadar imreniyorum ki, fakat bu manzarayı değerlendirmek için bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamış. Biz diyoruz ki buralara yeni park alanları, mesire alanları yapalım gerekiyorsa belediye çay bahçesi gibi yerler açalım o güzelliği sadece orada yaşayan hemşerilerimiz değil tüm ilçe halkı ve bütün Kayseri gelsin istiyoruz. Buradan da vatandaşlarımıza yeni bir ekmek kapısı açılsın istiyorum.  Ayrıca ilçemizin görsel güzelliğini tüm Kayseri´ye ve dünyaya göstermiş olacağız.

Sesli Kesit

Konuşmanın ardından ilçe sakinlerine sucuk ekmek ve ayran ikramı yapıldı.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı