FATMA BACI`DA 2. DÖNEM MEZUNİYET

FATMA BACI`DA 2. DÖNEM MEZUNİYET

Talas Belediyesi tarafından Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesine kazandırılan Fatma Bacı Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi`nin ikinci dönem kursiyerleri mezuniyet sevinci yaşadı. Beş branştaki kursların bitimindeki törende konuşan Talas Belediye Ba

Velioğlu Caddesindeki kültür merkezinde İngilizce, diksiyon, okuma-yazma, pasta-tatlı ve şiş örgücülüğünden 125 kursiyerin sertifikasını aldığı törene Başkan Palancıoğlu`nun yanı sıra, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ayata, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Gürbüz, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda kadın katıldı.

            Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kadınların kendilerini geliştirerek ekonomik açıdan ayakları üzerinde durmalarını amaçladıklarını ifade ederek, "Özellikle en fazla rağbet gösterilen kurs okuma-yazma oldu. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaya çalışması takdire şayan bir davranış" diye konuştu.

            Kadınlara yönelik birçok projelerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Seçim kampanyamızda da söylemiştim; hanımlarımıza yönelik çok faaliyetimiz olacak. Hanımlarımızın yeri çok ayrı. Onun için hanımların kendilerini geliştirme ve kendi ayakları üzerinde durmalarına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bunların birisi de el ürünleri satış merkezi. Bu konuyla ilgili çalışmalara başladık. En kısa sürede hayata geçirerek kadınlarımıza maddi destek sağlamasını amaçlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik de kapalı çocuk parkı projemizin çalışması da başladı." 

            Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen ise kursa katılan bütün kadınların kendini ifade etmeye çekinirken mezun olduktan sonra çekingenliklerini üzerlerinden attığını belirterek, "Kadınlarımızın refah seviyesini artırmaya yönelik katkıda bulunmak bizlere mutluluk veriyor." ifadesini kullandı.

            Konuşmaların ardından kurslarda başarı gösterin 125 kadına sertifikaları verildi. Törenin ardından kursiyerlerin hazırladığı ikramlara geçildi.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı