FAROZ´UN PERFORMANS GRUBU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

FAROZ´UN PERFORMANS GRUBU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

ŞAHİN, ?BAŞARILI SPORCULARI TOHM´A YÖNELENDİRİYORUZ?

Faroz Yüzme Kulübü performans grubu göz kamaştırıyor. Performans grublarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tolga Şahin, ?Başarılı sporcularımızı Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi´ne yönelendirerek, milli sporcu olmalarını sağlıyoruz´ dedi.

İlimizde deniz olmamasına rağmen yüzmede, gerek yaz spor okullarında gerekse de, milli sporcu yetiştirme konusunda bir çok ille yarışır hale geldi. Özellikle kulüplerin performans grupları yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

Performans grupları ile çalışma yapan takımlardan Faroz Yüzme Kulübü, haftanın 3 günü çalışmalar yaparak, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi´ne sporcu yetiştiriyor. 100´e yakın öğrenci ile çalışma yapan Faroz Yüzme Kulübü, yeni öğrencileri de kurslarına bekliyor.

Performans gruplarına ilişkin açıklamalarda bulunan Faroz Yüzme Kulübü Başkanı Tolga Şahin, şunları söyledi: ?Bizim kulübümüzün oluşum şeklinde kurs grubundan 6 yaş çocuklarıyla başlıyoruz. Hatta 3-4 yaş grubu kreş öğrencilerimiz de var. Ordan itibaren yukarıya doğru gelişim seyrimiz söz konusu. Şuanda arkamda gördüğünüz grup yaklaşık 7-8 aydır altyapı grubu, artık antreman almaya başladılar. Önce kurs grubundan geldiler. Biz onlara belirli teknikleri, eğitimleri verdik. Ondan sonra altyapı grubu oldular. Şimdi bu haftanın 3 günü pazartesi, çarşamba, Cuma günü 11:00´da antreman alıyorlar. Biraz daha ilerlediklerinde bu antreman sayısını 5´e çıkartıyoruz. 5´e çıktığında artık profesyonel sporculuğa daha yaklaşmış oluyorlar. Bakanlığımızın bir uygulaması var. Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi diye geçiyor. Belirli barajlar var, eğer bu çocuklarımız o barajları aşarlarsa devlet sporcuları oluyorlar. Olimpik Proje Merkezi sporcusu oluyor. Yüzmede, milli sporculuğa kadar devam eden hatta olimpiyatlara kadar devam eden mükemmel bir süreç var. Bakanlığımız ve Turkcell destekli Olimpiyat Hazırlama Merkezi çalışmaları var. Bu noktada Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Erkek-kız sayısı diye bir ayırdımız yok, sadece uygun olan çocuklardan buraya 17 kişi aldım. Bize izin verildiği sürece İl Müdürümüz Murat Eskici´ye bu noktada çok teşekkür ediyoruz, Havuzu performans için çok kullanabiliyoruz. Bize açık havuz, kulüplere ve kulüpler onun için Kayseri´de çok başarılı. Bizim performans gruplarımızda şuanda  Faroz Yüzme Kulübümüzde 100´e yakın öğrencimiz var.?

Haber: Şevket Tekin



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti