FAKİR VE YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

FAKİR VE YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARI  YALNIZ BIRAKMADI

Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan toplam 8000 adet iaşe paketi, belediyede kayıtlı olan ve daha önceden ekmek ve yemek yardımı yapılan ailelere dağıtılacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, "Öncelikle tüm Kayserili hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah'tan nice Ramazanlara ulaşmalarını temenni ediyorum. Bu ay Cenab-ı Hak'ka karşı kulluk vazifelerimizi yerine getirme ayı, açlık ile terbiye ayı, nefsi terbiye etme ayı, bir taraftan fakirleri düşünme onları görme gözetme ayıdır. Biz bunları kendi nefsimizde yaşarken bir taraftan da bir Büyükşehir Belediyesi olarak fakirlerimizi düşünüp onlarında sofrasına birazcıkta olsa katkıda bulunma ayı olarak değerlendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz tüm mahallelerimizde ki fakir aileleri tespit ettik onlara günlük yiyebilecekleri ekmeği vermeye çalışıyoruz, yemeklerini aş evlerinden vermeye çalışıyoruz. Ama Ramazanlarda da sofralarında birazcık daha renkli gıdalar olsun diye, kendi aile bütçelerine katkı olsun diye de paketleri dağıtmaya gayret ediyoruz. Bütün bunları yaparken de bir nezaket içinde bir kibarlık içinde yapıyoruz. Başka şehirlerde gördüğümüz yardımlar dağıtılırken yaşanan olumsuzlukları çirkinlikleri yaşamıyoruz. Bizde kayıtlı olan tüm fakirlerimize hazırladığımız kolilerden birer adet dağıtıyoruz. Ayrıca muhtaç olduğuna inandığımız bazen Sivil toplum kuruluşlarından muhtarlıklardan da gelen tüm teklifleri değerlendirip o ailelere de bu iaşeleri götürmeye çalışıyoruz" dedi.
Bu yardımların öneminde bahseden Başkan Özhaseki "Fakirlerimizin sofrasında da bu iaşeler bu gıdalar bulunsun. Hali vakti yerinde olan insanların alıp hergün kullandığı onlar için hiçbir anlam ifade etmeyen bu gıdalar fakirler için bir kıymet ifade ediyor diye dağıtıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iaşe paketlerinde 4 kg şeker, 2 kg çay, 2 kg siyah zeytin, 2 kg kuru fasulye, 2,5 kg pirinç, 2 kg nohut, 4 kg makarna, 1 kg kırmızı mercimek, 5lt ayçiçek yağı, 850 gr da domates salçası bulunuyor.

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı