FAKİR FUKARA FONU DAVASI SONUÇLANDI

FAKİR  FUKARA FONU  DAVASI SONUÇLANDI

Valiliğe bağlı olarak faaliyet gösteren Fakir Fukara Fonu'nda resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddia edilen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılanması tamamlandı. Sonuçlanan davadan sanıklara rekor cezalar çıktı…

Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda, zimmet, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik iddiasıyla devam eden duruşmada, eski Vali Yardımcıları Ali M.ve Fahri O.a azmettirmek suçundan 3 yıl 9'ar ay hapis, 22 bin 560 lira da para cezası verildi.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Y. Bayram Ö. ile tutuksuz sanıklar Vakıf Başkanı Refik Y., vakıf çalışanı Gülay B., Valilik eski özel kalem müdürü A. Kadir Ş. ve avukatları hazır bulundu. Sanık avukatları savunmalarında, zimmet ve dolandırıcılık suçlarının oluşmadığını, bankadan çekilen ve harcanan paraların 'Emir' doğrultusunda yapıldığını iddia etti. Mahkeme, dönemin vali yardımcıları Ali M. ve Fahri O.a görevi kötüye kullanma ve azmettirme suçlarından 3 yıl 9'ar ay hapis, 22 bin 560 lira para cezası verdi. Mahkeme heyeti Özel kalem müdürü A. Kadir Ş'Ye 4 yıl 15 ay hapis, 45 bin 60 lira para cezası verdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Refik Y'ye, 7 yıl 6 ay hapis, 1 milyon 146 bin lira para cezası, Aysel K.'ya resmi evrakta sahtecilik suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis, cezası verdi. Ayrıca, dolandırıcılıktan 1 yıl 4 ay hapis cezası da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında ertelendi. Vakıf çalışanlarından Gülay B. ise, 'suçu bildirmediği' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Tutuklu sanıklar Ahmet Y. ve Bayram Ö. ise 7'şer yıl 6'şar ay hapis 582 bin lira para cezası ile birlikte tutukluluklarının devamına karar verdi.
Davanın iddianamesinde, vakıf gelirlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kanununda belirtilen amaçlar dışında kullanıldığı, bu durumun vali yardımcıları tarafından bilindiği halde, söz konusu çeklere imza attıkları, bu harcamalara göz yumduğu ve gizlediği, Vali yardımcıları, vakıf çalışanlarına usulsüz harcama yapılmasına ilişkin, banka çalışanlarına ise bu harcamalara ilişkin çeklerin tahsilatına ilişkin talimat verdiği iddiaları yer almıştı. Savcı, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yapılan yardımlarda 'sahte evrak düzenlemek', 'çıkar sağlamak', 'zimmet ve yolsuzluk' suçlamalarında bulunmuştu.

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı