EZELİ REKABETTE PUANLAR PAYLAŞILDI!

EZELİ REKABETTE PUANLAR PAYLAŞILDI!

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Kayserispor, sezonun 30'uncu haftasında kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibi Sivasspor'u konuk etti. Beraberlikle sonuçlanan maçtan sonra da başkanlar ve yöneticiler ortaya konan futboldan memnunlardı.

Sarı-kırmızılı temsilcimiz Kayserispor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Sivasspor karşısına galibiyet parolası ile çıktı. İlk beş hedefi için Sivasspor maçından mutlak 3 puan hedefleyen Kayserispor, taraftar desteğini de arkasına alarak mücadeleye başladı.

Maça her iki takımda kontrollü başladı. İlk 15 dakikalık bölüm tipik orta saha mücadelesi şeklinde geçerken maçın ilk tehlikeli pozisyonunu rakip takım Sivasspor yakaladı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruş kazanan Sivasspor'da kale içine yapılan ortaya iyi yükselen Eneroma'nın kafa vuruşu ağlara gitti ancak bu gol ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmadı. Dakikalar geçtikçe temsilcimiz Kayserispor'un ataklarıda sıklaşmaya başladı. Maçın 35.dakikasında ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Kayserispor'un Arjantin'li yıldız oyuncusu Pablo Mouche, sert ve düzgün bir vuruşla klasik gollerinden birine daha imza attı ve Kayserispor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün ardından ataklarını daha sıklaştıran temsilcimiz Kayserispor, dakikalar 38'i gösterdiğinde sakatlıklıktan kurtulan ve ilk 11 de mücadeleye başlayan Sefa Yılmaz, sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükseldi ancak top az farkla üstten auta çıktı. Bu pozisyonun 1 dakika sonrasından ise dakikalar 39'u gösterdiğinde sağ kanattan topla birlikte içeri giren Sefa Yılmaz kale içine kadar girerek Bobo'ya pasını gönderdi. Bobo zor pozisyonda topa vurdu ancak bu kez top yandan auta çıktı. Maçın ilk yarısı Kayserispor'un yıldız oyuncusu Mouche'nin attığı golle 1-0 sona erdi.

KAYSERİSPOR 1-1 SİVASSPOR

Maçın ikinci yarısıda yine her iki takımın kontrollü oyunu ile başladı. Rakip takım Sivasspor'u destekleyen yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu takımlarının skorda eşitliği sağlaması için tezahuratlarını sürdürürken, Sivasspor'un ataklarını bozarak kontra ataklar ile rakip kalede tehlike yaratmaya çalıştı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde rakip takım Sivasspor'da topu önünde bulan Mehmet Nas yaklaşık 27 metrelik mesafeden çok sert ve güzel bir vuruş çıkartarak kaleci Gökhan Değirmenci'yi avladı ve skorda 1-1 eşitliği sağlayan golü kaydetti. Bu golün ardından maçında tansiyonu yükseldi. İkili mücadeleler oldukca sertleşirken hakem Tolga Özkalfa gösterdiği sarı kartlar ile maçın tansiyonunun daha fazla yükselmesine izin vermedi. Maçın ikinci yarısında gol pozisyonuna girmekde zorlanan Kayserispor rakip takım Sivasspor'un kalabalık defansını açmaya çalıştı ancak bunda pek başarılı olamadı. Uzun yıllardır süre gelen ezeli rekabatte galip gelen taraf olmadı ve mücadele 1-1'lik skor ile berabere sona erdi. Bu sonuçla temsilcimiz Kayserispor 42 olan puanını 43'e yükseltirken 6.sıradaki yerini de korudu. Rakip takım Sivasspor ise 36 olan puanını 37'ye yükseltmesine rağmen ateş hattının sıcaklığını ensesinde sürdürmeye devam ediyor. Sivasspor bu beraberlikle 12.sıraya yükseldi.

TAMER VE YILDIZ, OYUNDAN MEMNUNLAR

Maç sonrasında ise Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer alınan beraberliğin kardeşçe oynanan bir maç sonrasında olduğunu belirterek,”Kayserispor ve Sivasspor sahada çok iyi mücadele ettiler. Beraberlik alındı ama izlenme yönünden oldukça keyifliydi” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'da, “Her iki takımda gerçekten iyi mücadele ettiler. Kayserispor'un bazı atakları vardı. Ama son dakikaya kadar bunu sürdüremedi. Bir puanda iyidir” derken diğer yandan Erciyesspor'un Adanaspor'a aldığı mağlubiyet konusunda da “Umarım gelecek hafta burada alacağımız Karşıyaka galibiyeti ile statta bayram yaparız. Artık işin sonuna gelindi. Hala en avantajlı takım biziz” dedi.  

KAYSERİSPOR-SİVASSPOR MAÇININ ARDINDAN!

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında kendi sahasında Kayserispor kendi sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrasında her iki takımında teknik direktörü değerlendirmede bulundu.

PROSİNECKİ, “ZOR BİR MAÇ OLACAĞINI BEKLİYORDUK”

Sivasspor beraberliği sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, zor bir maç oynadıklarını belirterek, “Çok zor bir maç olacağını zaten biliyorduk. Sivasspor son dönemlerde iyi futbol oynuyor. Gerçekten Çok iyi bir takım. Bizim öne geçmemizden sonra değerlendirdiğimiz pozisyonlar vardı. Her iki tarafın öne geçebileceği bir maç vardı. Gergin bir maç oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Kayserisporlu futbolcu Okay ise, “Fazla bir şey söyleyeme gerek yok. Kaçırdığımız pozisyonlar sonrasında berabere kaldık. Gidip gelen bir maç oldu. Rakibin de kazandığı pozisyonlar vardı. Arkadaşlarımı iyi oyunları nedeniyle kutluyorum” derken, kaleci Gökhan ise, “Bütün hafta boyunca kazanmak için çalıştık ama olmadı” diye konuştu.

ÇALIMBAY, “DOSTLUĞUMUZUN BOZULMAMASI GEREKİR”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede iyi bir maç çıkardıklarını ifade ederek, “Her şeyden önce ben kapalı tribün tarafında bana geçmiş olsun pankartı açtılar, teşekkür ederim. Maç güzel geçti. Bizde Kayserispor da kazanmak için oynadı. Hiçbir zaman oyunda kopmadık. Oyundan ve mücadeleden çok memnunum. Mükemmel bir kadro var, kaliteli oyuncuları olan bir takım Kayserispor” ifadelerini kullandı.

Çalımbay tribünlerdeki olaylar konusunda da, “Bir kere bizim kalecinin yaptığı yanlıştı. Her şeyden önce biz kardeşiz. Bize en yakın il Kayseri'dir. Biz hazırlık maçı yapacağımız zaman Kayseri’yi arıyoruz. Bizim dostluğumuzun kesinlikle bozulmaması gerekir. Kimse bu dostluğu bozmasın. Kayseri taraftarına çok teşekkür ediyorum. Kayseri ve Sivas kardeştir. Hep böyle kalması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sivassporlu Mehmet Nas, “Çok kritik haftalardayız değişkenlik içerisindeyiz. Buradan bir puan almak bizim için iyi oldu” değerlendirmesinde bulunurken, Reinoch ise, “Karşılaşmayı iki farklı durum olarak ele alabiliriz. İlk yarı iyi oynamadık. İkinci yarı Sivasspor kendini bulmuş oldu” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: Mustafa GÜRBÜZ)



Kayserispor'a para cezası var

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı