EYİM PİLAV ŞENLİĞİ GURBET İLE SILAYI BULUŞTURDU

EYİM PİLAV ŞENLİĞİ GURBET İLE SILAYI BULUŞTURDU

Eyim Köyü Sosyal Yardımlaşma, Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği´nce geleneksel hale getirilerek 19 yıldır tekrarlanan ?Pilav Şenliği´nin bir yenisi daha gerçekleştirildi?

Ekmeğini gurbette kazanmak için baba ocaklarını terk edenlerle, sıla da kalıp baba ocağını tüttürenleri buluşturup hasrete son veren şenlikte katılımcılara 9 kazan bulgur pilavı ikram edildi.

Eyim Köyü  Sosyal  Yardımlaşma, Eğitim Kültür ve  Dayanışma Derneği´nce geleneksel hale getirilerek 19 yıldır tekrarlanan ?Pilav Şenliği´nin bir yenisi daha gerçekleştirildi? Çaypınar Parkı´nda düzenlenen şenliğe yaklaşık bin kişi katıldı.

Ekmeğini gurbette kazanmak için baba ocaklarını terk edenlerle, sıla da kalıp baba ocağını tüttürenleri  buluşturup hasterte son veren şenliğe  Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, Eyim Köyü  Sosyal  Yardımlaşma,Eğitim Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Aslantürk,  mahalle muhtarları da iştirak etti.                                

Şenlikte konuşan Dernek Başkanı Mehmet Emin Aslantürk  köyde yapılan dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek  şenlikte emeği geçenlere şükranlarını sunarken, aynı zamanda halk ozanı olan Eyim Mahalle Muhtarı Arif Uzman´ da okuduğu şiir ile   katılımcılara teşekkür etti.

19. kez gerçekleştirilen pilav şenliğinde katılımcılara 9 kazan da pişen etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilirken; belde sakinleri müziğin kıvrak ritmine ayak uydurup gönüllerince eğlendiler? Ve hasret giderdiler.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor