EYALET SİSTEMİNE HAYIR DEMENİN TAM ZAMANIDIR

EYALET SİSTEMİNE HAYIR DEMENİN TAM ZAMANIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, AK Parti’nin iç ve dış politikalarını eleştirerek, AK Parti Hükümeti tarafından meclise sunulan Büyükşehir yasasını eleştirdi.

“Bu talep, 40 bin insanımızın katili PKK’nın dayatmasıdır” diyen Başkan Eke, Eyalet sistemine ‘HAYIR’ deminin tam zamanı olduğunu belirterek, “Gücünü milletinden ve şanlı mazisinden alan Türk Milliyetçileri, ABD, AB, AK Parti ve PKK’nın yazdığı bu bölünme senaryosuna sonuna kadar karşı çıkacaktır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Ekim Ayı Yönetim Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Mete Eke, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
AKP’nin dış politikada sınıfta kaldığı gibi iç politikada büyük yanlışlıklar peşinde olduğunun altını çizen Başkan Eke, Meclise sunulan Büyükşehir Yasasını eleştirdi.
“Bu yasa ile 29 il özel idaresi, 1582 belde belediyesi ve 16.082 köyün tarih olacağını” belirten Eke, “İl mülki sınırları belediye sınırları haline getirilmektedir. Tüm insanlarımıza ama özellikle il merkezi dışında yaşayan insanlarımıza yeni vergiler getirilmekte, yeni mali külfetler yüklenmekte, karar mekanizmalarından ve hizmetten uzaklaştırılmaktadır” dedi.
“Yapılan bu projenin talebinin 40 bin insanımızın katili PKK’nın bir dayatması olduğunun ve PKK’ya verilen tavizlerin sözü dür” diyen Başkan Eke, “İstiklal Savaşımızda aziz milletimizden yediği şamarı bir türlü unutamamış Batı Emperyalizminin ve onun içimizdeki işbirlikçilerinin, ülke topraklarını ‘şehir devlet’ lerine ayırma, Türk Milletinin egemenliğini bölüp- parçalama projesinden başka bir şey değildir. Bu talep, 40 bin insanımızın katili PKK’nın dayatmasıdır. Bu plan, AKP ile PKK’nın Oslo’da yaptığı pazarlıkların ürünü, hükümetin terör örgütüne verdiği sözlerin dillendirilmesidir” diye konuştu.
Başken Eke, Gücünü milletinden ve şanlı mazisinden alan “Türk Milliyetçileri, ABD, AB, AKP ve PKK’nın yazdığı bu bölünme senaryosuna sonuna kadar karşı çıkacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“ Milliyetçi Hareket Partisi, illerin Büyükşehir yapılanmasına, hele hele Büyükşehir belediyelerine daha fazla kaynak aktarılmasına asla karşı değildir. Nitekim, Büyükşehir konusunda bugüne kadar yapılan düzenlemelere de karşı çıkmamıştır. Ancak, Büyükşehir yapılanmasının yöntemi, aziz vatanımızın bölünüp parçalanması olamaz, olmamalıdır! Anayasamızın değiştirilemez hükümlerini de ayaklar altına alarak Ankara’nın otoritesinin Hakkari’de, Edirne’de, Diyarbakır’da, Van’da karartılması ve yerel otoritelerin özerk hale getirilmesi değildir, bunun yolu! Türkiye’nin idari sistemini lime lime parçalayan bu yasa, vatanımızın istiklali ve Türk milletinin egemenliğinin tesisi için can vermiş şehit atalarımızın mübarek ruhlarını incitmektedir. Terör örgütü ile mücadelede hayatının baharında toprağa düşmüş şehit ve gazi binlerce evladımıza hürmetsizliktir, bu yasa! 30 yıldır ekmeğimize kan doğrayan, vatanımıza kasteden, ay yıldızlı al bayrağımızı yakan PKK’nın zaferinin ilanı, milletimizin, aslanın kediye boğdurulması misali, diz çöktürülmesidir. Gücünü milletinden ve şanlı mazisinden alan Türk Milliyetçileri, ABD, AB, AKP ve PKK’nın yazdığı bu bölünme senaryosuna sonuna kadar karşı çıkacaktır.”
Başkan Eke, Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılan bu yanlışa sonuna kadar muhalefet olacaklarını ve MHP, insanlarımızın doğduğu-doyduğu topraklara hürmeten, onların iradesine saygı gösterilmesi adına il özel idarelerinin, belde belediyelerinin ve köylerin kapatılmasına, ilçe belediyelerinin yetkilerinin elinden alınmasına karşı, milletimizin sesi olacağının altını çizerek “TBMM’de yapılacak olan bu yasanını oylanmasında Parti olarak Hayır diyeceklerini söyledi.
Köylü ve Çiftçin zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüğünü ve bu yasa ile onların maddi yönden daha zor şartlara sürükleneceğini belirten Başkan Eke, “Köylümüz çiftçimiz zaten lokmasını çok çiğneyerek, zeytinini sayarak yiyor, cebinde parası olmadığı için köy kahvesine çıkamıyor, bankaya, kooperatife, sulama birliğine, gübre satıcısı ve tohumcu esnafa görünmemeye çalışıyordu. Şimdi evinde kullandığı suya para ödemek zorunda İneğine, tavuğuna, davarına içirdiği, sebzesini, meyvesini suladığı suda paralı olacaktır. Kendi imkânlarıyla kuyu açsa bile ücretlendirilecektir. Sağdığı sütü, bin bir mihnetle ürettiği ürünü satsa da su parasını ödeyemeyecektir. Cumhuriyeti birlikte kuran insanımızı, yerel yönetimlerde, “karar veren” olmaktan çıkartıp, ‘seyirci’ konumuna getiren bu düzenlemeye kesinlikle rıza göstermeyecektir “ dedi.
Bu yasanın bir ihanet olduğuna vurgu yapan Eke, vatandaşlara da seslenerek tek nefes olmaya davet etti. Bugün, “Eyalet sistemine HAYIR demenin tam zamanı olduğunu” belirten Eke, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yakın bir gelecekte tüm Türkiye’yi içine almayı hedefleyen ve federal başkanlık sisteminin altyapısını kuran bu ihanet yasasına karşı MHP, TBMM’de, tek başına mücadele vermekte odlunu söyledi. Unutulmamalıdır ki “yürekler toplu atarsa” hedefe ulaşılabilir. Devletimizin bütünlüğü, milletimizin birliği, cumhuriyetimizin ve milli egemenliğimizin tüm kazanımlarının korunabilmesi için sizleri saf tutmaya, bir ve beraber hareket etmeye çağırıyoruz. “Ses ver Türkiye” derken, “Karar Anı’nı işaret ederken kastettiğimiz buydu. Verdiğiniz ses ve nefes ölçüsünde elimizden geleni sonuna kadar verdiğimizden hiçbir endişeniz olmasın.“milletimiz, vatanının bölünmesine asla müsaade etmeyecektir” diye haykırırken tek güvendiğimiz sizlerin aklıselimi ve sağduyusu idi. Bugün “Eyalet sistemine hayır” demenin, harekete geçmenin tam zamanıdır. Bugün, insanlarımızın, kapatılacak belde ve köylerini ve şehit kanları ile sulanan vatan topraklarını sahiplenmesinin tam vaktidir. Ya bugün konuşulacaktır, ya da yarın konuşulanların bir hükmü kalmayacaktır. Ya bugün dik durulacaktır, ya da yarın bu vatanın geleceği karartılırken gösterilen suskunluğun utancı bırakılacaktır çocuklarımıza.”

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı