EVLİYALAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

EVLİYALAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 636. Mimarsinan'ı anma ve Evliyalar Günü münasebeti ile düzenlenen törene bütün Kayserilileri davet ederek hem piknik yapabileceklerini hem de kültürel bir şenliğe iştirak edeceklerini söyledi.

Melikgazi Belediye organizasyonluğunda bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Evliyalar Günü için bölge muhtarları ile koordineli bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Öncelikle davetliler ve bölge halkı ile birlikte evliyalar mezarlığı ziyaret edilerek dua edilecektir. Bu ziyaret sonrası tören alanında hazırlanan 50 kazan etli pilav ve ayran ikramında bulunulacaktır. Bu etkinlik ile hem geçmişimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara kültürümüzü aktarmış oluyor, hem de bölge halkını bir araya getirerek kaynaşmasına, danışmasına ve dostlukların pekişmesine vesile oluyoruz dedi.
Tören alanında da oturma bankları, kamelyalar, seyyar tuvaletler yerleştirilerek daha işlevsel hale getirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan'ı Anma ve Evliyalar Günü ile bölge insanının bir araya geldiğini, beraberce bir gün geçirerek toplum dayanışması, paylaşması ve birliğine en iyi örneğin burada sergileneceğini kaydetti.
17 Haziran 2012 Pazar günü saat 12.00 ‘ de başlayacak tören de 50 kazan etli pilav pişirileceğini ve ayran ile törene katılanlara ikram edileceği ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 636. Mimarsinan'ı Anma ve Evliyalar Günü törenine bütün Kayserililerin davetli olduğunu sözlerine ekledi.



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı