‘EVİN HESAP UZMANI KADIN' PROJESİ'NDE

‘EVİN HESAP UZMANI KADIN

KADINLAR ÖĞRENİYOR, HANELER GÜÇLENİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu ile MasterCard, FODER ve Turkish-WIN işbirliğinde çalışan kadınların ekonomik yaşama aktif katılımını artırmak için hayata geçirilen Evin Hesap Uzmanı Kadın” projesi kapsamında düzenlenen eğitim, Kayseri Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. Projenin amacı 18-35 yaş arası SGK kaydı olan kadınların SGK hakları ve finansal hizmetler konusunda bilinçlenmelerini sağlayarak, Kadınların finansal katılımını yükseltmek hedefleniyor.

 ‘Evin Hesap Uzmanı Kadın Projesi' kapsamında düzenlenen eğitim, Kayseri Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. 18-35 yaş arası SGK kaydı olan kadınların SGK hakları ve finansal hizmetler konusunda bilinçlenmelerini amaçlayan ‘Evin Hesap Uzmanı Kadın Projesi ‘kapsamında düzenlenen eğitime, SGK İl Müdürü Bilal Doğan, Eğitim Araştırma Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Nazlı Yüzbaşıoğlu, Eğitim Uzmanı Zeynep Aktosun ile ilimizde özel ve kamu sektöründe görev yapan bir çok kadın çalışan iştirak etti.

Eğitimde ilk olarak bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Bilal Doğan, ‘Evin Hesap Uzmanı Kadın Projesi' ile çalışan kadınlarımızın sigorta hakları ve finansal okur-yazarlık konusunda bilinçlendirilmesi ve Sosyal Sigorta projesinin çalışan kadınların sigortalık haklarını ekonomiye aktif katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu. 

Eğitim Araştırma Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Nazlı Yüzbaşıoğlu'da bir konuşma yaparak projenin amacını belirtip, faydalarına vurgu yaparak şunları  kaydetti… Sosyal sigorta ile genel sağlık sigortası haklarının tanıtımıdır. Kayıt dışı istihdamla mücadelemiz etkin bir şekilde devam ediyor. Kadının potansiyelini ortaya çıkarmak ve ekonomide daha aktif olmalarını sağlamaktır. Evi dışı kuş yapar öğretisiyle yola çıkarak ‘evin hesap uzmanı kadın ‘projesini bu düşünceyle başlattık yürütüyoruz. Hedefimiz kadınların aktif katılımını en on  olarak belirledik. Kadınların finansal katılımını yükseltmek amaçlarımız arasındadır”

Daha sonra Eğitim Uzmanı Zeynep Aktosun, proje kapsamına dahil edilen  konular hakkında eğitim vererek katılımcıları bilgilendirdi., Parasını yöneten hayatını yönetir' sloganıyla biz yola çıktık. Nedeni ise yolda yürürken önünüze 1 Milyon TL düştü Ne yaparsınız? Kimisi bütün dünyayı gezmek ister, iş kurmak ister veya ev araba alır. Herkes kendine göre bir hayal kurar. Başta hayal kurmak en önemlisidir. Para bizim için neden önemlidir. Mesela bir adada olsanız 1 Milyon TL ile ne yaparsınız? Adada hiçbir şey satın alamıyorsunuz. Burada paranın hiçbir değeri yoktur çünkü; harcayacak yer yoktur.  Esas amacımız para bir kağıt parçasıdır. Başka bir anlamı yoktur. Günlük hayatımızı kolaylaştırmak için alış-veriş yapmamız için para diye bir şey icat olmuştur. Dolayısıyla paranın değer kazanabilmesi için büyük veya küçük hiç önemli değil, önemli olan bizim hayallerimiz. Parayı nasıl değerlendirmemiz önemlidir. Parasını yöneten hayatını yönetir. Eğer parasını yönetemeyen kişiler hesabını yönetemez. Para hesabı doğru yapılmasa o zaman sıkıntı doğurur. Parasını doğru yöneten huzurlu hayat sürer. Para bir amaç değil araçtır” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonrası katılımcılara ‘eğitim değerlendirme' anketi yaptırılarak, sponsorlar aracılığıyla çeşitli hediyeler verildi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor