"EVİ OLANA PARA ALMADAN YENİ EV VERECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Dönüşüm yaparken evi olanın cebinden para çıkmadan yeni bir ev sahibi olmasını sağlayacağız" dedi. Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özhaseki, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacaklar

Toplantıda ilk konuşmayı Ak Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik yaptı. Projeleri hakkında bilgi veren Çelik, Otomobil Sporları ve Gençlik Merkezi yapacaklarını söyledi. Çelik, "Yapacağımız merkezin içinde kapalı ve açık yüzme havuzu, aquapark, içinde birbirinden farklı aktivitelerin olduğu gençlik merkezi, açık spor alanları, yeme içme alanları, küçükten büyüğe herkesin faydalanacağı mekanlar ve en önemlisi go-kart pisti, trafik eğitim pisti ve F3 pisti olacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise göreve geldiklerinde taşra olarak görülen Kayseri`yi çok çalışarak örnek alınan bir marka şehir haline getirdiklerini söyledi. Özhaseki şöyle konuştu: "Dün Kayseri`ye taşra diye bakılıyordu. Şimdi her hafta birkaç misafirimiz var. Yurtdışından büyükelçiler, gazeteciler geliyor, bakanlar geliyor. Gelenler, `Bu işi nasıl yapıyorsunuz, Kayseri`de neler oluyor` diye soruyorlar. Şükürler olsun Kayseri`yi marka şehir haline getirdik."

Daha sonra önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlatan Başkan Mehmet Özhaseki, Sahabiye`den başlayacak dönüşüm projesinin Fevzi Çakmak Mahallesi`ne de geleceğini belirtti. Başkan Özhaseki, neden Fevzi Çakmak Mahallesi`nde dönüşüm projesi uygulanması gerektiğini anlatırken bir vatandaşın `Evlerimiz eskidi, hepsi uçuyor` şeklindeki sözleri üzerine "İşte işin özeti bu sözler. İki nedenle dönüşümü yapacağız. Birincisi binaların büyük çoğunluğu deprem yönetmeliğine uymuyor. Allah korusun şiddetli bir deprem bizi perişan eder. İkincisi eskiden 80 m².lik bir eve girdiğimizde yetebiliyordu; ama sonra bu evlere sığmamaya başladık. İşlevsel olarak bu evlerin ömrü tükenmeye başladı. Bu açıdan burada da dönüşüm projesi yapmamız lazım. Sahabiye Mahallesi`nde hazırladığımız projede herkesin evine karşılık, ceplerinden para çıkmadan evlerini yenilemeyi vadettim. Buradaki hesaplara yeni başladık; ama burada da amacımız bu. Herkese oturabilecekleri evi para almadan vermek istiyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda şehri sürekli büyütmek ve geliştirmek için gayret ettiklerini belirterek, "Ne kadar çabaladığımızı görüyorsunuz. Bunları yapmamızın tek sebebi var. Bu şehir büyüsün, gelişsin istiyoruz. Bu şehir büyürse, gelişirse burada hepimize iş olur, aş olur. Biz bu şehri Anadolu`nun merkezi yapmaya gayret ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız projelerle de Allah`a şükür bunu başardık" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, toplantının ardından yine vatandaşların ilgi odağı oldu. İsteyen herkesle fotoğraf çektiren Başkan Özhaseki, yoğun alkış arasında salondan ayrıldı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı