‘EVDE KALIN’ ÇAĞRISINA UYDU

‘EVDE KALIN’ ÇAĞRISINA UYDU

‘AHŞAP OYMACI’ USTASI OLDU

Pandemi sürecinin beklenenden uzun sürmesi ve insanların “Evde Kalın” çağrılarına riayet edip eve kapanmaları yeni uğraşlar edinip, gizli yeteneklerini geliştirmelerine vesile oldu. İlimizde yaşayan 28 yaşındaki Harita Teknikeri Yasin Balcı’da bu süreçte başladığı ‘Ahşap Oymacılığı’ uğraşını geliştirip, geride kalan 9 aylık süreçte usta oldu ve birbirinden göz alıcı eserler vücuda getirdi. Balcı’ nın usatalık serüvenini gelin kendi ağzından dinleyelim.

Kayseri’de yaşayan harita teknikeri Yasin Balcı, korona virüs sürecinde yetkililerin ‘Evde kalın’ çağrısına kulak vererek, evinde vakit geçirmeye başladı. Evde sıkıldığı günlerde hobi edinmek için internetten araştırma yapan Balcı, ahşap oymacılığına merak saldı. Eğitim videolarını izleyen Yasin Balcı, bir süre sonra kendi ürünlerini yapmaya başladı. Yaptığı ürünleri internet üzerinden satışa çıkaran Balcı, hem evde keyifli vakit geçiriyor hem de kazandığı para ile ailesinin ekonomisine katkıda bulunuyor.                                        

Geride kalan 9 aylık  süreci haber merkezimize anlatan Yasin Balcı, “Merakım sosyal medyadan  çok fazla  ahşap  işleme sayfaları  takip ediyordum. Onlara baktım ve çok zor olmadığını fark ettim. Bu işe bir kaşık ve bardakla başladım. Sonrada keyif almaya başladım. Ağaç ile uğraşmak, ona şekil vermek, kendi emeğiniz ile elde edebilmek mükemmel bir keyif. Bu ahşap oymacılığını daha da geliştirmeye çalışacağım.  Pandemi döneminde çok fazla boşluğum oldu. Zaten kampçılık yaptığım içinde kupa bardakları çok kullanıyorum. Bu bardaklarda çok pahalı olduğu için ahşaptan kendim yapmak istedim. Gerekli araç ve gereçleri alarak başladım. İlk başlarda yaptığım ürünler kötü oldu ama sonradan güzel yapmaya başladım. İnternet üzerinden siparişe çıkardığım ürünlere de ilgi arttı. Bu iş benim için hem hobi hem de geçim kaynağı oldu. Ahşap oymacılığı yaparken de zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SAMET KARATOPRAK



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ