ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

23. Vergi Haftası, Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve çalışanları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Vergi Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla start aldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Özkök, 27 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında kutlanacak Vergi Haftası'nın etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Özkök, "Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının toplumun bütün kesimlere kazandırılması amacıyla Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Vergide eğitim seferberliği kapsamında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ilimizde yaklaşık 65 bin ilköğretim ve lise öğrencisine, Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mensuplarının da katılımıyla, başkanlığımız grup müdürleri, vergi dairesi müdürleri, müdür yardımcıları ve gelir uzmanları tarafından Verginin Önemi ile ilgili konferans verilerek vergi bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, halkın yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezlerinde oluşturduğumuz stantlarda görevli personelimizce kamuoyunda vergi bilincinin artırılması ve gelir vergisi beyan döneminde mükelleflerin soruları ile ilgili olarak bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Hafta etkinlikleri kapsamında vergisini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden mükelleflerimiz işyerlerinde ziyaret edilerek teşekkür belgeleri verilecektir" dedi.

Başkan Özkan, çalışanların performans ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla kurum içi eğitim seminerleri ve futbol ile masa tenisi turnuvası gerçekleştireceklerini ifade etti.

Buradaki konuşmanın ardından Başkan Özkan ile çalışanları, Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu'nu ziyaret etti. Vali Vekili Dayıoğlu, devletin kalkınma planının öngörülen vergi geliriyle belirlendiğini söyleyerek, "Vergi kaçırmaktan önce en önemli vatandaşlık görevi verginin verilmesiyle ölçülme, halkımıza bilincin geliştirilmesinde çalışanların büyük emeği vardır. Bu bakımdan vergi daireleri ülkenin kalkınması adına önemli bir görevi yürütmektedir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özkök, Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu'na vergi dairesinin ambleminin bulunduğu işlemeli tabak hediye etti.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik