ESNAFLAR SERBEST KIYAFET DÜZENLEMESİNİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

ESNAFLAR SERBEST KIYAFET DÜZENLEMESİNİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerin serbest kıyafet giymesiyle ilgili olarak, esnaflar hükumetten serbest kıyafet düzenlemesinin kaldırılmalarını istedi.

Okul kıyafeti satıcısı Ali Altınhan, “Serbest kıyafet yönetmeliğinin konuşulması bizi maddi olarak çok etkiledi. Elimizde çok sayıda ürün var. Manevi olarak da buraya gelen insanların birçoğuna soruyoruz. Yani hiçbir fert kolay kolay hükümetin böyle bir düzenlemeye geçmeyeceğini söylüyor. Biz çocuklarımıza ne giydireceğiz, diyorlar. Esnaf olarak elimizde stoklarımız bir hayli fazla. Bunlar 1 - 2 sezonda elden çıkacak ürünler değil. Kumaş olsun, elbise olsun bizler gibi birçok insanının sıkıntıda olduğunu düşünüyorum. Yani hükümetin kıyafetle ilgili olarak, özel okullarda velilere bırakılan hakkın devlet okullarına da bırakılmasını istiyoruz. En azından bu şekilde kıyafetleri benimseyen okullarda ortaya çıkmış olacak. Serbest kıyafet giyen okul ile giymen okul aynı sene içerisinde görülecek. O zaman vatandaş görerek en doğru kararı o zaman verecek. Bu şekilde yapılması çok daha mantıklı olacaktır. Esnaf olarak bizimde beklentimiz böyle. Çok sayıda çalışan elemanlarımız var. Bunlara ne yapacağımızı da bilemiyoruz. İnsanlarımızın çoğu ekmeğini bu işten kazanıyor. Herkes artık ne yapacağım? kaygısı içerisinde. Bunun bir an önce düzelmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.
Serbest kıyafet düzenlemesinin konuşulması satışlarını etkilediğini ifade eden Altınhan, “Gelen insanların birçoğu ‘serbest kıyafete geçilmiş’ diyor. Bir şey almıyor. ‘Keşke geçilmeseydi’ diyenlerde var İyi ki geçilmiş diyenlerde var. Sanki kıyafet serbest olduğu zaman çocuklar ne bulursa onunla okula gidecek sanıyorlar. Sayın Başkanımız biraz esnafı düşünsün. Bizim bir anda bu malları elden çıkarmamız kolay değil. 5 milyon insan bu işten ekmek yiyor. Kimse kimseye borcunu ödeyemeyecek, herkes tıkanıp kalacak. Benim buradaki talebim bu işi biraz daha zamana bırakmaları, pilot bölge seçsinler. En azından bu düzenlemeyi orada bir görsünler. Zaten bu insanlarımızın onaylayacağı kararsa zaten yapacağımız bir şey yok. Bu işin biraz daha velilere bırakılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.


1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı