ESNAFIN YÜZÜ BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE GÜLDÜ

ESNAFIN YÜZÜ BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE GÜLDÜ

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların yaptığı alışveriş sayesinde, esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Ramazan ayı boyunca alışveriş oranının yüksek olduğunu belirten KESOB Başkanı Mustafa Alan, “İnsanların oruçlu olması sebebiyle gıdalara imrenme oluyor hem de bir aylık gıdalar diziliyor. Bunun yanında gurbetçi hemşerilerimiz geldiler. 12 yıldır karşılıyoruz. Valimize ve hava alanı temsilcilerine teşekkür ediyorum bize o konuda yardımcı oluyorlar. İlk gelen uçağı karşılıyoruz” dedi.
Yaz ayı münasebetiyle Kayseri’de bulunan gurbetçi vatandaşların da alışverişe katkı sağladığını belirten Alan, “Kayseri’de bayağı sirkülasyon oluyor. İç Anadolu’da en fazla gurbetçi Kayseri’de var. Yine harmancı arkadaşların buğdayları çıktı çarşıda pazarda alışveriş yapılar. Pancarcı hemşerilerimiz de harcıyorlar. Organize sanayide 50 bine akın işçi çalışıyor onlarda harcadılar. Yine kamu kurumlarında çalışan işçiler, memurlar harcadılar” şeklinde konuştu.
Alan, “Kayseri iç Anadolu’nun İstanbul’u. Doğuya güneye mal da satıyoruz. Kayseri’de sirkülasyon var hatta pastırma ve sucuktan da kendini belli ediyor. Çarşıda pazarda kar yüzdelerimiz düştü eskiye oranla ama alışveriş oluyor. Özellikle alışveriş merkezleri karşısında, büyük marketler karşısında kayıplarımız var. Ama yine de bakkallardan ekmek, gazete temin ediliyor” diye konuştu.
Alan son olarak Gaziantep’te yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Bayram ve ramazan yaptık ama Gaziantep’teki olaylar, Şırnak’ta vefat eden askerlerimiz bizi deriden etkiledi. Bu sene az kazanırız ama mühim olan huzur. Terör hiçbir ülkede muvaffak olmadı Türkiye’de de muvaffak olmayacağı kanaatineyim. Tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Yaralılara da acil Şifalar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret