ESKİ VALİ VE MÜDÜRÜMÜZDEN MUHSİN YAZICIOĞLU İFADESİ

ESKİ VALİ VE MÜDÜRÜMÜZDEN MUHSİN YAZICIOĞLU İFADESİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici:”Merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaralı kurtulduğuna dair basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmadım. "

Duruşmada tanık olarak dinlenen dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici:”Merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaralı kurtulduğuna dair basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmadım. Burada tamamen insani ilişki içinde olduğum kişilerle emniyet istihbarattan gelen bilgiyi paylaştım”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin 9 üst düzey kamu görevlisinin, "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandığı davada tanıkların dinlenmesine devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5'inci Ceza Dairesince, Yargıtay Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuksuz sanık eski Jandarma Genel Komutanlığı Bilgi Sistemleri Teknisyeni Süleyman Akdoğu katıldı. Aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da bulunduğu diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

Müştekiler ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da izledi.

Eski Vali Bilici tanık olarak dinlendi

Tanık olarak dinlenen eski Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de olayı dönemin İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'den öğrendiğini, olayla ilgili bilgi istediğini söyledi.

Ardından Orhan Özdemir'in, "Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kurtulduğu ve hastaneye intikal ettirildiği" yönünde bilgi verdiğini anlatan eski Vali Bilici, o sırada yanında eski TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kardeşi Ömer Yakut ile olay tarihinde Kayseri İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreterlik görevini yürüten Mustafa Atsız'ın bulunduğunu hatırlattı.

Bilici, Özdemir'in verdiği bilgiyi odasındaki bu kişilerle paylaştığını, bunun üzerine Sadık Yakut'un, bazı telefon görüşmeleri yaparak bu bilgiyi aktardığını, ancak kiminle konuştuğunu bilmediğini savundu.

Bir süre sonra o dönemdeki BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun kendisini arayarak bilgi sorduğunu aktaran Mevlüt Bilici, "Orhan Özdemir'den aldığım bilgiyi paylaştım, ama benim bölgem olmadığı için kesin olmadığını, teyit edilmediğini söyledim." diye konuştu.

"Orhan Özdemir'e sordum"

Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Kemal Yavuz'un sorusu üzerine tanık Mevlüt Bilici, "Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kurtulduğu ve hastaneye intikal ettirildiği" şeklindeki, sonradan yanlış olduğu ortaya çıkan bilgiyi kendisine veren Orhan Özdemir'e bilgiyi nereden aldığını sorduğunu, hatta bu konuda soruşturma yaptığını öne sürdü.

Özdemir'in kendisine, "istihbarat bilgisi" şeklindeki bilgiyi İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç'ten aldığını söylediğini aktaran Bilici, Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğuna ilişkin basına açıklama yapmamasına rağmen bu yanlış bilgiyi kendisi açıklamış gibi aktarıldığını, hedef olacak şekilde sürekli kendisinin gündeme taşındığını iddia etti.

Eski Vali Bilici, "Merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaralı kurtulduğuna dair basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmadım. Burada tamamen insani ilişki içinde olduğum kişilerle emniyet istihbarattan gelen bilgiyi paylaştım." dedi.

Eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de dinlendi

Tanık olarak dinlenen dönemin Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de olayı haber aldığında, Vali Mevlüt Bilici ile görüştüğünü, Bilici'nin talimatı üzerine olayla ilgili bilgi topladığını anlattı.

Özdemir, İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç'in, kazada Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğunu, hastaneye getirildiğini söylediğine işaret ederek, "Bilgiyi nereden aldığını sordum, Kahramanmaraş Emniyet istihbarattan aldığını söyledi. Sevindik. Bilgiyi Kayseri Valisi Bilici ile paylaştım. Sonradan bu bilginin yanlış olduğu ortaya çıktı ama Vali Bey'den kaynaklı bir bilgilendirme olmuş. Konu basına da sızmış." dedi.

Orhan Özdemir, yanlış hazırlanan bilgi notunun Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şubesinden kaynaklandığının belirlendiği bilgisini verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi