ESKİ AKADEMİSYENLERE

ESKİ AKADEMİSYENLERE

FETÖ´DEN HAPİS CEZASI?

FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin davada, aralarında Erciyes Üniversitesi´nden eski  akademisyenlerin de olduğu 5 sanığa ´silahlı terör örgütüne üye olmak´ suçundan´ 6 yıl 3 ay ile 6 yıl 10 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, Erciyes Üniversitesi eski  öğretim üyesi Yunus Emre U, ERÜ TIP Fakültesi Hastanesi  eski  hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Ş., makine teknisyeni Mustafa B., Veteriner Fakültesi Arş. Gör. İlyas G. ile sağlık memuru Hilmi G. hazır bulundu. Haklarında yapılan suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, beraatlarını istediler?

Erciyes Üniversitesi´nde öğretim üyesi olan Yunus Emre U., "6 ay tutuklu kaldım. Daha sonra da dekan beyin bir ifadesi ortaya çıktı. Dekan beyin suçlamalarını kabul etmiyorum. Ne vatan hainiyim ne de bir terörist" şeklinde  savunma  yaparken  mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu, tutuksuz sanıklar Yunus Emre U., Serkan Ş., İlyas G. ve Hilmi G.´yi ´silahlı terör örgütü üyeliğinden´ 6´şar yıl 3´er ay hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan aynı davada yargılanan tutuksuz sanık  Mustafa B.´nin ise 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi?

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen  bir diğer Fetö davasında da örgütün ?Mahrem İmamı´olarak bilinen  tutuklu sanıklar R.B. ile B.K. ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık ihraç öğretmen B.K., mahkemede, "Mahrem yapılanması içerisinde yer almadım. Eagle, by lock kullanmadım, kod ismi kullanmadım. Suçsuzum" şeklinde  savunma yaptı?  Tutuklu sanık R.B. ise etkin pişmanlıkta bulunduğu ifadesini yazılı olarak mahkemeye sundu ve tahliyesini istedi. Mahkeme heyet yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık B.K.´ye ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası, etkin pişmanlıkta bulunan sanık R.B.´ye ise 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuklu sanık R.B.´yi tahliye ederken, tutuklu sanık B.K.´nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.



Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı