ESENYURT SEMT PAZARI YENİLENİYOR

ESENYURT SEMT PAZARI YENİLENİYOR

DAHA İŞLEVSEL VE MODERN BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ

  Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Semt Pazar yerinde yenileme, genişletme ve daha işlevsel hale getirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Toplam alanı 4300 m² alanı kaplayan pazar yerinin çelik makas sistem çatılı olarak inşa edileceğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, pazar yerinin ayrıca yüksek çatı olarak tasarlandığını, orta mekanlarda 4 metre olan yükseklik kenar bölümlerde 6 metre olacağını kaydetti.
Esenyurt Semt Pazar yerinin sebzeciler ile tuhafiyeciler esnafı için tasarlandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
?Esenyurt Semt Pazar yeri inşa edildiğinde bu bölgede evler tek ve iki katlı idi. Ancak son 15 yılda gelişme göstererek ve belediyemizin çalışmaları ile çok katlı inşaata izin verilmesi ile Esenyurt Mahallesi şimdi modern çok katlı binaları ile adeta cazibe mahallelerden biri olmuştur. Nüfusu artan mahallede semt pazar yerinin yenilenmesi ve günün gelişen ihtiyaçlarını karşılaması için yeni bir projelendirme yapıldı. 56 sebzeci esnafı ile 160 tuhafiyeci esnafı olmak üzere 216 esnaf kapasiteli modern bir pazar yeri inşa edeceğiz. Çelik makas sistem çatılı olacak olan pazar yeri monoray çatı sistemi ile Kurban Bayramlarında kurban kesim yeri olarak da hizmet verebilecektir. Böylece Kurban Bayramlarında daha modern ve sağlıklı bir ortamda kurban kesimi de yapılabilecektir. 2 milyon TL harcama ile yapacak olan Modern Semt Pazar yeri 2016 yılı ilkbaharında hizmete açılacaktır. ?
Başkan Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinde her hafta 298 ayrı semtte semt pazar yeri kurulduğunu ve 2015 yılı içerisinde ise Keykubat, Gökkent, Tavlusun, Danışmentgazi ve Esenyurt olmak üzere 5 ayrı pazar yerinde çalışma gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti