EŞ ZAMANLI İKİ AMELİYATLA

EŞ ZAMANLI İKİ AMELİYATLA

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kayseri Şehir Hastanesi üroloji uzmanları tarafından bir hastaya eş zamanlı olarak hem radikal prostat kanseri ameliyatı hem de göbek fıtığı ameliyatı yapıldı.

Nevşehir´in Avanos ilçesinde yaşayan Şemsettin Akagündüz yaşadığı sağlık şikâyetleri üzerine ilimize gelerek Kayseri Şehir Hastanesine başvurdu. Burada Üroloji Polikliniğine başvuran Şemsettin Akgündüz´ün (60) muayene ve tetkiklerinde, PSA tahlilinin yüksek çıkması üzerine prostat biyopsisi istendi ve organa sınırlı prostat kanseri tespit edildi.

Konulan teşhisin ardından, Kayseri Şehir Hastanesinde laparoskopik olarak da yapılabilen prostat kanseri ameliyatı hastanın geçmişinde göbek fıtığı öyküsü olması sebebi ile açık ameliyat şeklinde yapılmasına karar verildi.

Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Mert Ali Karadağ ve Op. Dr. Murat Keske tarafından gerçekleştiren operasyonla aynı anda hem radikal prostat kanseri ameliyatı, hem de göbek fıtığı ameliyatı yapılan Akagündüz iki hastalığından aynı anda tek ameliyatla kurtuldu.

Ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve tek operasyonla hastanın hem prostat kanseri hem de göbek fıtığından kurtarıldığını söyleyen Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, Kayseri Şehir Hastanesi´nde son teknolojide üretilen tıbbi cihazlarla hastalara gelişmiş hizmeti sunumunun yapıldığını dile getirdi.

Aynı anda var olan iki hastalığından kurtulan 60 yaşındaki Şemsettin Akagündüz ise aldığı sağlık hizmetinden çok memnun olduğunu belirterek Kayseri Şehir Hastanesi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı