ERÜ REKTÖR YRD. PRF. DR. COŞKUN:

ERÜ REKTÖR YRD. PRF. DR. COŞKUN:

KAYSERİ İLAÇ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK”

HABERİ İZLE

ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun Kayseri, ilaç üretim merkezi olacak”…Sevgili İZLEYİCLER; İlimizdeki ilaç üretimiyle ilgili haber ekibimize özel açıklamalarda bulunan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun,  Erciyes Üniversitesi olarak ilaç üretimi ve aşı araştırma, geliştirme ve öğretimiyle ilgili önemli projeler yürüttüklerini belirterek, Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde uluslar arası çapta ilaç araştırma geliştirme merkezi konumunda olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Erciyes Üniversitesi olarak ilaç üretimi ve aşı araştırma, geliştirme ve öğretimiyle ilgili önemli projeler yürüttüklerine dikkat çekerek, Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde uluslar arası çapta ilaç araştırma geliştirme merkezi konumunda olacağız. Bugün itibariyle de yaptığımız projeler  ve araştırma merkezlerinin önemli bir kısmı faaliyete başlamış durumda ve çok önemli araştırmalar yapıyoruz. Biz üniversite sanayi işbirliği kapsamında ortaya çıkan araştırma sonuçlarının mutlaka endüstriye aktarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada yaptığımız çalışmaların gerek fikri hakların elde edilmesi  gerekse bölgemizde önemli ilaç endüstrisinin tesis edilmesi için projelerimiz var. Bu kapsam da geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletlerin de ki bir firma ile TEKNOPARK ve Erciyes Üniversitesi ortaklığında buna ortak olduk. Kısa süre içerisinde bunun sonuçlarını göreceğiz. Üniversite araştırma merkezlerimizin içerisinde  son derece gelişmiş alt yapı mevcuttur. Bu alt yapı içerisinde ilaç yapımının üretimini planlıyoruz. İlk üreteceğimiz ilaç kanser ilaçlarıyla ilgili bir ‘lipomizal' teknoloji olarak belirtiyoruz. Bunun üretimiyle birlikte Üniversitemizde önemli bir adım atılmış olacak. Çünkü; özgün orijinal bir kanser ilacı üretimine Ülkemizde başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

İlaç üretiminin Türkiye pazarında gerek bölge ülkeler gerek ise Dünya ülkeleri için üretim yapacaklarını vurgulayan Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü…  Yaklaşık 50 ülkeye ürettiğimiz ilacın ihracatı yapılacak. Ülkemizde ilacın niteliği değerlendirdiğimizde 1 kilogramın 1,5 Doları geçtiği ifade ediliyor. Bunun daha yüksek  teknoloji ile  3 Dolara çıkarılması hedefleniyor. Üreteceğimiz ilacın gramı 15 bin TL olacak. Gramının 15 bin TL olacağını düşünürsek kilogramı çok daha yukarı olacak. Dolayısıyla Ülkemiz için önemli hedeflerden birisini oluşturuyor. Erciyes Üniversitesi olarak önümüzdeki yıllarda  kendi yerli ilacını üreten ve yerli aşısını geliştiren bir Ülke olma hedefidir”

Öte yandan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Demirel'de konu ile ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmede bulunarak   Konunun mutfağında biz Sağlık Müdürlüğü olarak yokuz. Sağlık İdaresi olarak neler yapıldığını takip etmekteyiz. Erciyes Üniversitesinin ukdesinde Farmakoloji Anabilim Dalı ve Teknopark bünyesinde yapılan bir çalışma var. Uzun zamandır Kayseri'de bununla alakalı çalışma yapıldığını biliyoruz. Kanser alanında yeni bir ilacın üretimini gerçekleştirmek üzereler hatta büyük oranda bitirmiş vaziyetteler. Bu da hem Ülkemiz hem de Kayserimiz adına önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Çünkü; malumunuz ‘ilaç sektörünün' ülkemizdeki hem ithalatı anlamında hem de ülkemizin ürün üretimi anlamındaki önemli bir husus. İlaç üretimi bu anlamda çalışmaların çok faydalı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik