ERÜ'DEN JAPONYA`DAKİ ÜNİVERSİTELERE ZİYARET

ERÜ

Osaka Uluslararası Üniversitesi (OIU)'ni ziyaret ederek, hem öğrenci hem de akademisyen değişim programları konusunda görüşmelerde bulunuldu.

HABERİ İZLE

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur iş birliği anlaşmaları için Japonya'da öğrenciler, araştırmacılar ve akademisyenlerle bir araya geldi.
Erciyes Üniversitesi ile Japonya'daki bazı devlet ve özel üniversiteler arasında akademik ilişkilerin pekişmesini sağlamak amacıyla 1994'ten bu yana işbirliğinde bulunulan Osaka Uluslararası Üniversitesi (OIU)'ni ziyaret ederek, hem öğrenci hem de akademisyen değişim programları konusunda görüşmelerde bulunuldu.
Ziyaret sonrasında, Erciyes Üniversitesi ve Osaka Uluslararası Üniversitesi arasında yapılan toplantıya Erciyes Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Abdulatef Ahhmed katıldı. Osaka Uluslararası Üniversitesi'nden ise Rektör Dr. Ikuo Miyamoto, Uluslararası Ofis Müdürü Miss Sayuri Tanaka, Uluslararası Değişim Merkezi Koordinatörü Mr. Katsuhito Taniguchi katıldı.
Erciyes Üniversitesi'nin fakülte ve araştırma merkezlerinin tanıtıldığı bir sunumla başlayan toplantıda, her iki üniversite arasında ilerisi için akademik iş birliği konusunda fikir alışverişi yapıldı. Toplantıda bilimsel işbirliği kapsamında uzlaşmaya varılan noktalar ise: Değişim öğrencisi sayısının artırılması ve Erciyes Üniversitesi'nde daha fazla Japon öğretim elemanlarının bulunması olarak belirlenirken Osaka Uluslararası Üniversitesi (OIU) Rektörü de Erciyes Üniversitesi'ne davet edildi.
Prof. Dr. Keleştemur, Japonya'nın güneybatısında bulunan Miyazaki Üniversitesi'ni de ziyaret etti.
Ziyarette iki kurum arasındaki ilişkileri geliştirmek adına görüşmeler gerçekleştirilerek; Erciyes Üniversitesi ve Miyazaki Üniversitesi (UOM) arasında akademik bağlantıların başlatılması için işbirliği ön protokolü imzalandı.
Miyazaki Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen toplantıya Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve ERÜ Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Abdulatef Ahhmed katılırken, Miyazaki Üniversitesi'nden Rektör Dr. Tatsuo Suganuma'nın yanı sıra birçok Japon Dekan ve öğretim elemanı da hazır bulundu.
İş birliği alanlarının geliştirilmesi için yapılan görüşmelerde: Her iki kurum arasında öğrenci değişimine başlanması, Erciyes Üniversitesi'nde daha fazla Japon öğretim elemanı istihdamı, kısa süreli de olsa akademisyen değişim olasılığı, bilimsel projelerde işbirliği, uzlaşıya varılan konu başlıkları oldu.
Prof. Dr. Keleştemur, imzalanan ön protokol hususunda göstermiş oldukları hassasiyet ve iş birliği desteğinden dolayı Miyazaki Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti. Ayrıca, Prof. Dr. Keleştemur her iki kurumun gelecekte uluslararası projelerde bir araya gelerek çalışması için temennide bulundu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı