ERÜ’DE REHBER ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

ERÜ’DE REHBER ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

ÇALIŞ: COVİD-19 SALGINI SÜRECİNDE DİJİTAL YAŞAM ÖNEMLİ BİR HAL ALMIŞ DURUMDA

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) koordinatörlüğünde proje ortaklığını Almanya Köln Üniversitesi, İspanya Barcelona Üniversitesi ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı  rehber öğretmenlere yönelik  olarak gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Dijital Yaşam Yönetiminde Temel Stratejiler’ başlıklı eğitim toplantısında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış “Covid-19 Salgını sürecinde dijital yaşam önemli bir hal almış durumda. Tabi ki dijital yaşamın getirdiği fırsatlar var. Sıkıntılar ve risklerde var. Bu proje ile sıkıntı ve riskleri minimize etmek ve fırsatları iyi kullanabilmek hedeflenmekte “ değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) koordinatörlüğünde proje ortaklığını Almanya Köln Üniversitesi, İspanya Barcelona Üniversitesi ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı  rehber öğretmenlere yönelik  olarak gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Dijital Yaşam Yönetiminde Temel Stratejiler’ başlıklı eğitim toplantısına maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ile akademisyenler ve rehber öğretmenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, projenin, araştırma bulgularıyla eğitim faaliyetlerinin yanında bilimsel literatüre de önemli katkılar sunacağını kaydederek  “Öğrenciler için Sağlıklı Dijital Yaşam’ projesi, Erasmus + programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bir projedir. Covid-19 Salgını sürecinde dijital yaşam önemli bir hal almış durumda. Tabi ki dijital yaşamın getirdiği fırsatlar var. Sıkıntılar ve risklerde var. Bu proje ile sıkıntı ve riskleri minimize etmek ve fırsatları iyi kullanabilmek hedefleniyor. Proje, rehber, kısa film, poster, veri tabanı gibi görsel-işitsel, elektronik ve basılı eğitim araçlarıyla ve rehber öğretmenler aracılığıyla ortaokul öğrencilerine yönelik bir proje. Öğrencilere; eğlence, öğrenme ve keşif için zengin olanaklar sunan internet ve mobil iletişim teknolojilerinin endişe kaynağı olabileceği hususlar ve bu sorunları olumlu yönde aşma konusunda bilinçlendirmeyi amaçlanmaktadır. Proje, araştırma bulgularıyla, eğitim faaliyetleri yanında bilimsel literatüre de önemli katkı sağlayacak çıktılar da ortaya çıkaracak” ifadesini  kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de konuşmasında projeye katkılarından dolayı ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve akademisyenlere teşekkür ederek, bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından eğitim sunumları ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı