ERÜ’DE ‘AHİ EVRAN ETKİNLİKLERİ’ İSTİŞARE EDİLDİ

ERÜ’DE ‘AHİ EVRAN ETKİNLİKLERİ’ İSTİŞARE EDİLDİ

‘2021 Ahi Evran Yılı’ kapsamında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında masaya yatırıldı.

ERÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüşçü, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, İncesu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Baktır, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övünç, Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ahi Evran’ın Kayseri ticaret ve sanayisinin her geçen gün gelişerek bugünlere gelmesinde etkin bir rolü olduğunu vurgulayıp, toplantının bir istişare toplantısı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti. “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 2021 yılının “Ahi Evran Yılı” olarak kabul edilmiştir. 1171 tarihinde dünyaya gelen Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran, 1200’lü yılların başında Kayseri’ye yerleşmiş ve ilk Ahi Teşkilatını da Kayseri’de kurmuştur. Hayatının son zamanlarını Kırşehir’de geçirmesine rağmen Kayseri ticaret ve sanayisinin her geçen gün gelişerek bugünlere gelmesinde etkin rol oynayan Ahi Evran’ın katkıları Şehrimize ve ülkemize yadsınamaz. Ahi Evran’ın öncülüğünde yüz yıllar önce kurulan ve hala günümüzde bizlere, esnaf ve sanatkârımıza ışık tutmaya devam eden Ahilik Teşkilatı ülkemizde ticaret erbabının yetişmesinde halen etkin rol oynamaktadır. Ahi Evran’ın bizlere bırakmış olduğu en güzel değerlerden birisi olan ahilik teşkilatı, güzel ahlak ve cömertlik üzerine kurulmuş ve yıllar geçmesine rağmen halen varlığını sürdürmektedir.”

Rektör Çalış’ın açılış konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanları, Oda Başkanları ve OSB Başkanları da birer konuşma yaparak, planlanan etkinlikler hakkında görüşlerini bildirdiler.

Toplantının son konuşmacısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında düzenlenecek etkinlerde Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarınının altını çizerek şunları kaydetti “Böyle anlamlı bir toplantının üniversitemizin öncülüğünde diğer kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılması bizim için önem arz etmekte.”

Toplantı, ERÜ ve diğer kuruluşların ortak gerçekleştirebilecekleri etkinliklerin istişare edilmesinin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü