ERÜ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ

ERÜ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali Günaydın: “Ülkemiz üzerinde hesabı olanların hesapları ters yüz olacak”

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni’nde konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Ülkemiz üzerinde hesabı olanların hesapları ters yüz olacak” dedi.

ERÜ 15 Temmuz Anıtı’nda düzenlenen programa, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven dua etti.

“BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİMİZDEN BİZLERİ ASLA VAZGEÇİREMEYECEKLER”

Ardından törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Tarihimizde millet olarak yaşadığımız, en önemli ihanetlerden birisi olan 15 Temmuz darbe girişimine aziz Türk milleti yediden yetmişe sokaklara dökülerek ‘dur’ demiştir. Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesareti ile bütün dünyaya örnek olacak şekilde canlı bir direniş ile önlemiştir. Milletin iradesine darbe yapmaya çalışan hainlerin karşısında aziz Türk milleti, elinde silah ile değil, şanlı Türk bayrağı ile meydanlarda dimdik durmuştur. Şanlı tarihi boyunca nice savaşlar ve nice hainlikler ile karşı karşıya kalan bu millet, her zaman olduğu gibi vatanı ve bağımsızlığı için canları pahasına hainlere karşı gereken cevabı vermiştir. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne kast eden, hangi terör örgütü olursa olsun, kime hizmet ederse etsin bu terör örgütü mensupları ve işbirlikçileri hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Büyük Türkiye hedefimizden bizleri asla vazgeçiremeyecekler” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “15 Temmuz’un üzerinden 5 yıl geçti. 5 yıl geçmesine rağmen aynı heyecan ve aynı şevkle o günleri yaşıyor ve hainlere karşı milletin birliğini, beraberliğini tesis edecek şekilde aynı duygularla teyakkuz halinde hep beraber diri ve iri olarak hatırlıyoruz. Elbette dışarıdan olan düşmanlara karşı olan tavrımız her zaman bellidir ama içimizden çıkan hainlere karşı olan yaklaşımlarımızı fark etmemiş olabiliyoruz. O açıdan içeriden çıkabilecek hainlere karşı daha da diri, daha da uyanık olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE HESABI OLANLARIN HESAPLARI TERS YÜZ OLACAK”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, “Biz bu cennet vatanın tapusunu aldıktan sonrada aziz milletimizin ve devletimizin üzerinde, bayrağımızın ve ezanımızın üzerinde hesabı olanlar hiç durmadı. Tekrar tekrar sahneye çıktılar, oyunlar oynadılar, tuzaklar kurdular ama her defasında da bu tuzakları Allah’ın yardımıyla aziz milletimiz bozdu. Bundan sonrada sonuç farklı olmayacak. Hesabı olanların hesabı ters yüz olacak, bu aziz milletin üzerinde kimse oyun oynayamayacak. Son olarak 15 Temmuz gecesi ülkemiz üzerinde hesabı olanlar FETÖ’yü sahneye çıkarttılar. Ülkemizde kaos oluşturmak, ülkemizi ve milletimizi tehlikeye atmak, sıkıntıya sokmak için planlanan bu hain darbe girişimi Allah’ın yardımıyla, Cumhurbaşkanımızın tarihi çağrısıyla meydanları dolduran aziz milletimizin her ferdinin dik duruşuyla akamete uğratıldı” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL, HUNAT CAMİİ’NDE MEVLİDE KATILDI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer protokol üyeleri, ERÜ’de düzenlenen törenin ardından Hunat Camii’ndeki mevlide katıldı.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"