ERÜ´DE MEZUNİYET HEYECANI SÜRÜYOR

ERÜ´DE MEZUNİYET HEYECANI SÜRÜYOR

GENÇ HUKUKÇULAR VE SİVİL HAVACILAR´DA DİPLOMALARINA KAVUŞTU

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi 9. Dönem mezunlarını verdi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda Hukuk Fakültesinden 157 öğrenci mezun olurken diploma heyecanının yaşandığı bir değer fakültede Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi oldu? Bu fakülteden de 12. Dönem mezunu olarak 130 sivil havacı diploma alma keyfi yaşadı?
Hukuk Fakültesi´nin Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, hukukun amacının adalet olduğunu ve bir hukukçu için adalet tesisinin her şeyden önce geldiğini vugulayarak ?Sevgili öğrenciler, hukukçu olarak hangi mesleği icra ederseniz edin, bağımsızlığınızdan taviz vermeyerek dik durun, tarafsızlıktan şaşmayarak adil olun. Çalışmak düsturunuz olsun. Fakülte yıllarında biriktirdiğiniz bilgi sermayeniz ve edindiğiniz adalet anlayışınız, kazanma değil hak etme, haklıya hakkını teslim etme yarışında size yeterince yardımcı olacaktır. Hukukun amacının adalet olduğunun ve bir hukukçu için adalet tesisinin her şeyden önce geleceğinin şuurunda olarak, vicdanınızı tatmin etmeyen bir kararın adil olmasının imkânsızlığını göz ardı etmeden adaletin temsilciliğini yapın. Adaletin doğru, hızlı ve etkili, tecellisi için yargı mekanizmasının her aşamasında elinizden geleni yapın. Temel amacınızın insana hizmet olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır ilkesi temel felsefeniz olsun. Mezuniyetinizin tüm adalet camiasına ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepinize teşekkür ediyorum. Yolunuz açık bahtınız aydınlık olsun? değerlendirmesinde bulundu?.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Servet Kübra Kılınç tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.
Daha sonra mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından tören son buldu.
Erciyes üniversitesinde bir diğer mezuniyet sevinci Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde yaşandı? Sabancı Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine garnizon komutanı Hv. Plt. Tüm.Gen. İsmail Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, fakülte dekanları öğrenciler velileri iştirak etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi dekanı Prof.Dr. İlker Yılmaz, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Yılmaz ülkenin geleceğinin daha güzel olabilmesi için mezun olan öğrencilere sorumluluk düştüğünün altını çizdi.
Erciyes Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Muhammet Güven´de Erciyes üniversitesinin Türkiye´nin gelişmiş üniversiteler arasında bulunduğunu hatırlatarak sivil havacılık fakültesinin öncü bir fakülte olduğunu belirtti. Güven, özellikle kendi savunma sanayisi, sivil sanayisi ve ulaştırma sanayi alanlarında kendi kendini geliştirmeye çalışan bir ülkede havacılık sektörünün ön plana çıktığını belirtti.
Konuşmaların ardından bölüm birincisi olan öğrenciye ve dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince diplomaları takdim edildi.
HABER: S.ERDOĞAN



ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye