ERÜ´DE GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ İLGİ GÖRÜYOR

ERÜ´DE GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ İLGİ GÖRÜYOR

Erciyes Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan uygulamalı el sanatları sergisi göz kamaştırıyor. Çoğu unutulmaya yüz tutulmuş el sanatlarından oluşan sergi, 19 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Erciyes Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan uygulamalı el sanatları sergisi göz kamaştırıyor. Çoğu unutulmaya yüz tutulmuş el sanatlarından oluşan sergi, 19 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Sabancı Kültür Sitesi´ndeki sergide stant açarak ürünlerini sergileyen el sanat ustalarından keçe ustası Emine Keskin, öğrenciler başta olmak üzere Kayserililerin sergiye ilgi gösterdiklerini belirterek, keçe sanatı hakkında bilgiler verdi.

Keçenin ana malzemesinin yün olduğunu belirten ve bu sanatın UNESCO tarafından korumaya alınmış somut olamayan kültürel hazineler içerinde olduğunu söyleyen Keskin, ?Genelde keçe yapımında koyunyünü kullanılır, ama deve tüy ve alpaka yünleri de kullanılır. Koyunların yünlerinin çeşitleri de çok fazladır. Yün doğal bir malzeme olduğu için, çok faydalıdır. Radyasyonu önler. Sıcağı sıcak soğuğu soğuk tutar? değerlendirmesinde bulundu?

Antakya´dan gelerek el sanatları sergisine stant açan ipekçilik işi ile uğraşan Yılmaz Büyükaşık ise, ipek sanatını anlatarak, beş kuşaktır ipekçilik işi ile uğraştıklarını kaydetti?

Zorlu ve zahmetli bir iş yaptıklarının altını çizen Büyükaşık, ipekten ürettikleri doğal eşarp, şal gibi ürünleri görmek için Kayserilileri stantlarına davet etti.

Deri el sanatları üzerine stat açan saraciye ustası Yılmaz Akpınar da, başta atlı okçuluk olmak üzere birçok tarih filmi ve dizilerine deri çizme çanta ve deri zırh imal ettiklerini söyledi. Bay ve bayanlar içinden deri takılar ürettiğini belirten Akpınar, el sanatlarına gereken önemin verilmesi açısından Erciyes Üniversitesi´ne teşekkür etti ve Kayserilileri stantlarına davet etti.

Deri el sanatları, ahşap boyamacılığı, ipekçilik ve ahşap oyuncağa kadar birçok ürünün sergilendiği sergi, 19 Ekim 2017 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi