ERÜ TIP FAKÜLTESİ 47. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

ERÜ TIP FAKÜLTESİ 47. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini başarı ile tamamlayan 284 genç hekim gerçekleştirilen törenle sağlık ordusuna katılıp, hayatlar kurtarmak üzere uğurlandı.

Marianne Molu Anfi’de gerçekleştirlen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Genel Sekreter Murat Yenisu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kasım Özgen ve Venhar Çokkeçeci ile öğretim üyeleri ve öğrenciler iştirak etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, mezun öğrencileri tebrik edip, üstlenecekleri zorlu görevde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, ERÜ Tıp Fakültesi’nin ERÜ Tıp Fakültesi’nin sunduğu sağlık hizmetinde sadece şehrin değil, Türkiye'nin önemli ve saygın fakültelerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. “Üniversitemizin temelini oluşturan 53 yıllık geçmişe sahip Tıp Fakültemiz, tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuyla, gerek eğitimde, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetinde, sadece üniversitemizin ve şehrimizin değil, Türkiye'nin yüz akıdır. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından da akredite olan Tıp Fakültemizin, yükselen başarı grafiği ile gelecekte uluslararası alanda da adından söz ettiren bir eğitim kurumu olacağından hiç şüphemiz yoktur.”

Konuşmasında ‘Pandemi’ sürecinde özverili çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını sunmayı ihmal etmeyen Rektör Prof. Dr. Çalış sözlerini şöyle noktaladı. “Hekimlik mesleği o kadar ulvi bir meslektir ki; bazen ailenizi, bazen kendinizi ihmal edeceksiniz ama hastalarınızı asla ihmal etmeyeceksiniz. Bu denli özveri gerektiren ve mesai mefhumu olmayan başka bir meslek grubu olduğunu tahmin etmiyorum. Bunu özellikle pandemi döneminde gördük. Sağlık çalışanlarımız can siper çalışmışlardır. Sizler de özellikle intörnlük döneminizde pandemi döneminde üstün bir gayret gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyor, her birinizi alınlarınızdan öpüyorum. Hekimlik mesleğini severek yapmalısınız. Mesleğinizi severseniz ve iyi yaparsanız maddi ve manevi olarak karşılığını alırsınız. Ben Tıp Fakültesi mezunu olmakla hep gurur duydum. Hiçbir zamanda pişman olmadım. Sizler bu mesleğin değerini ileriki yıllarda daha iyi anlayacaksınız.”

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi.

Dönem birincisi Nadide Yıldız’ın mezuniyet kütüğüne plaket çaktığı tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından noktalandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor