ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÇALIŞ AŞI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÇALIŞ AŞI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

“AŞI ADAYIMIZ BÜTÜN DÜNYANIN TAKİBİNDE”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış Kay TV – Erciyes TV ekranlarında yayınlanan ‘Neşter’ programına konuk olarak aşı çalışmaları ile ilgili gelinen son noktaya dair bilgiler verdi. Faz- 2 çalışmaların nisan ayı ortalarında tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’na rapor edileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Çalış bakanlığın acil kodu ile üretim emri verme ihtimalinin bulunduğunun altını çizerek “Aşı adayımız bütün dünyanın takibinde” ifadesini kullandı.

Kay TV- Erciyes TV ortak yayınında her Cuma ekranlara gelen ‘Neşter’ programının konuğu Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış oldu. Erciyes Üniversitesinde devam eden çalışmalar konusunda ilimiz kamuoyunu bilgilendiren Rektör Prof. Dr. Çalış aşı çalımları ile ilgili bütün detayları da paylaştı.

Aşı çalışmalarında büyük bir aşama kaydedildiğinin altını kalın çizgilerle çizen Rektör Prof. Dr. Çalış ülkemizde sonuca en yakın aşı adayının Erciyes Üniversitesindeki çalışma olduğuna işaret edip, 2. Faz aşılmalarının Nisan ayı ortalarında tamamlanacağını vurgulayarak “Bakanlık uygun görürse 2. Faz sonrası acil üretim kodu ile üretime başlayabilir” dedi ve ekledi. “ Gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Gece - gündüz denmeden sokağa çıkma yasağında bile hocalarımız labaratuvarada idi orada kaldıkları dahi oldu. Bu sayede virüsü ilk izole eden ve ilk gen haritasını çıkaran biz olduk. Yine ilk faz 1 çalışmasını bitiren biz olduk. Şuanda faz 2 nin de büyük bir kısmını tamamlamış durumdayız. Şuana kadar her şey başarılı gitti, umarım bundan sonrada her şey başarılı gider ve bir an önce faz 3’e geçip yerli aşımıza ulaşırız diye ümit ediyoruz. Olacağına da ben inanıyorum”

Rektör Prof. Dr. Çalış sözlerinin devamında Erciyes Üniversitesi’nin aşı adayının bütün dünyanın takibinde olduğuna da dikkat çekip bu durumun ülkemiz ve ilimizi için büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizerek “İnşallah sonuca ulaştığımızda insanlarımızı kendi yerli ve milli aşımızla aşılma imkanı yakalamış olacağız. Buradan yola çıkarak her alanda ( ilaç sanayii, silah sanayi gibi)kendi yerli ve milli ürünlerimizi üretmemiz gerektiğini de vurgulamak gerek” değerlendirmesinde bulundu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"