ERÜ TÜRKÇE ÖĞRENİM PROGRAMINDAN 261 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

ERÜ TÜRKÇE ÖĞRENİM PROGRAMINDAN 261 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

BU YIL 69 FARKLI ÜLKEDEN 261 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) ile Erciyes Üniversitesi Kaşgarlı Mahmud Türkçe Öğretim Araştırma - Uygulama Merkezi (ERÜTÖMER) tarafından ortaklaşa yürütülen Türkçe öğrenim programı kapsamında, bu yıl 69 farklı ülkeden 261 yabancı uyruklu öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, ERSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Develi, ERÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Turgut Koçoğlu´nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan ERÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Turgut Koçoğlu, Türkçe Öğretim faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

Doç. Dr. Koçoğlu, ?TÖMER kutlu bir mekândır. Çünkü ben TÖMER´den içeri girdiğimde samimiliğin, içtenliğin tecessüm etmiş halini görüyorum. Bu noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

ERSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Develi de, ERSEM faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Develi, ?Küresel ölçekte etkinliğini günden güne artıran ERSEM, Türkiye birçok alanda olduğu gibi eğitimde de önemli bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır? diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, Türkçe öğrenen öğrencilerin birer kültür elçisi olduğunu söyledi.

Rektör Çalış, ?ERSEM Türkçe Öğretim Programı Uluslararası öğrencilere A1, A2, B1, B2 ve C1 düzeylerinde toplam 960 ders saati Türkçe eğitimi vermektedir. Bu dönem Eylül 2019´da 360 öğrenciyle A1 düzeyinde Türkçe eğitimine başlanmıştır. Öğrencilerimize 9 ay boyunca sadece Türkçe eğitimi verilmemiş, aynı zamanda öğrencilerimizin teknik ve kültürel gezilere, konferanslara, panellere ve birçok sosyal faaliyete katılımları sağlanmıştır. Bugün 69 farklı ülkeden 261 öğrencimiz C1 düzeyini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanmıştır. Mezun öğrencilerimizin; %50´si YTB Türkiye Bursları, %20´si Türkiye Diyanet Vakfı, %5´i YÖK burslusu iken, %25´i özel öğrencidir. Ayrıca, bu dönem Türkçe Yeterliliği alan 26´sı Fen Bilimleri alanında, 29´u Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanında olmak üzere toplam 55 öğrencimiz Akademik Türkçe Eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Ayrıca, 24 Haziran´dan itibaren Türkçe Yeterliliğine sahip lisans eğitimlerine başlayacak uluslararası öğrencilere Akademik Türkçe eğitimi verilmeye başlanarak, ilgi alanlarına uygun akademik dil düzeylerini geliştirmelerine destek sağlanacaktır. Bu sene ilk olarak, ERSEM ve Türk Kızılay Kayseri Toplum Merkezi iş birliği ile 200 öğrenciye YÖS hazırlık kursu verilmiştir. Bu öğrencilerin %90´ı Suriyeli, %10´u diğer ülkelerdendir? dedi.

Konuşmaların ardından Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Türkçe Öğrenim Programına katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.

Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi, şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı