ERÜ TIP FAKÜLTESİ

ERÜ TIP FAKÜLTESİ

50 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR?

50 yıldır Sağlık Ordusu´na hekimler yetiştirip bölge halkına şifa dağıtan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin 50. kuruluş yıl dönümünü kendi yetiştirdiği iki bakan yardımcısının iştiraki ile kutladı? Kutlama töreninde davetlilere hitap eden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış? Tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadroya sahip Tıp Fakültemiz, gerek eğitim, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetlerinde hep ön sıralarda yer almaktadır.?

Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen kutlama programına, Vali Şehmus Günaydın, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ile Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Muhammet Güven, 2´inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Kurtuluş Karamustafa ile eski rektörler ve Tıp Fakültesi dekanları Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, 25´inci Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, hayırseverler ve öğretim üyeleri katıldı?

Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Musikisi Mini Konseri ile başlayan programda, Tıp Fakültesinin tarihini anlatan kısa film izlendikten sonra konuşmalara geçildi?

İl olarak kürsüye gelerek açılış konuşmasını gerçekleştiren ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu 1968 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurularak bugünlere gelen Tıp Fakültesinin 50 yıllık hikayesini aktardı? ?1968´de Hacettepe Üniversitesi çatısı altında kurulan fakültemiz ilk öğrencilerini 69-70 eğitim-öğretim döneminde kabul etmiştir. Klinik uygulama ilk defa 1975´de Devlet Hastanesinin Genel Cerrahi Bölümünde başlamış, hastanemiz 1981 yılında bugünkü yerleşkemizin poliklinikler bölümüne taşınmıştır. Bugünkü hastane ise 1988 yılında hizmete açılmıştır. 1998-99´da Kalp Hastanesi, Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi, Hematoloji-Onkoloji Hastaneleri, 2009 yılında ise Çocuk Hastanesi hizmete girmiştir. Fakültemiz 1978´de Kayseri Üniversitesinin kurulması ile Hacettepe Üniversitesinden ayrılarak, Kayseri Üniversitesi Tıp Fakültesi ismini almış, 1982 yılında da Erciyes Üniversitesinin kurulmasıyla bugüne kadar kavuşmuştur. Fakültemiz bu 50 yıllık yolculuğun sonunda, 6 bin 260 hekim, 3 bin 210 uzman hekim mezun etmiştir. Mezunlarımız ülkemizin sağlık hizmetlerinde katkıda bulunmakla kalmamış, başhekimlik, sağlık müdürlüğü, Bakanlığın çeşitli idari birimlerinde görev almışlardır. Devlet Hastanesinin Genel Cerrahi Bloğunda iptidai şartlarda başlayan eğitim ve hizmet bugün 6 büyük hastane bloğundan oluşan bir kompleksle devam etmekte, hastanelerimiz sadece ilimize değil, bölgemize ve ülkemize sağlık hizmeti veren bir üs durumuna gelmiştir.?

Kendisi de aynı okul mezunu olan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış´da Tıp Fakültesinin bugünlere gelmesine katkıda bulunan hayırseverler, eski dekanlar ve öğretim üyelerine şükranlar sunarak başladığı konuşmasında Erciyes Üniversitesi´nin bugün geldiği noktada sahip olduğu son noktaya dikkat çekerek sürdürdü ve şunları kaydetti? ?ERÜ´de bugün itibariyle 19 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 7 enstitü ve 6 bölümle 53 bine yakın öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir. 1968 yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak, Gevher Nesibe adıyla kurulan Tıp Fakültemiz, yine 1978 yılında kurulan Erciyes Üniversitemizin, kurucu fakültelerinden biri olmuştur. Tıp Fakültemiz 812 yıllık tarihe sahip ve bugün dimdik ayakta olan Gevher Nesibe Medresesi ve Şifahanesinin sadece ismini almakla kalmamış, kurulan enstitü ve araştırma merkezleri ile o dönemin bilim ışığını günümüze yansıtmıştır. Tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadroya sahip Tıp Fakültemiz, gerek eğitim, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetlerinde hep ön sıralarda yer almaktadır.?

Son olarak kürsüye gelen Vali Şehmus Günaydın ise ERÜ Tıp Fakültesinin bürokratlar ve hayırseverlerin katkılarıyla önemli bir konuma geldiğini hatırlatıp, dünya ülkeleriyle yarışabilmek için fakültelerin daha çok gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek ?Dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmemiz ve diğer ülkelerle rekabet edebilmemiz için yine aynı azim ve kararlılıkla Tıp Fakültemizin gelişmesi ve ilerlemesi için Kayseri olarak hepimizin bir araya gelmesi lazım. Son yıllarda büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki, sağlıkta elde ettiğimiz başarılarla dünyada bir çok ülkeye örnek oluyoruz. Daha bundan 20-25 yıl önce, ünlülerimiz ya da ihtiyaç sahipleri tedavi olmak için ya da nakil için yurt dışına giderdi. Ama bugün ülkemizin bir çok tıp fakültesinde aynı anda onlarca organ nakli yapılabilmektedir. Bu da sağlık alanında geldiğimiz noktayı gözler önüne seriyor? değerlendirmesinde bulundu?

50 yıl kutlama töreni konuşmalarının ardından plaket takdimi ile noktalandı? ERÜ Tıp Fakültesinin eski dekanları, ERÜ´nün eski rektörleri ve hayırseverlere plaket takdim edilerek 50 yıllık hikayede ki katkılarının altı çizildi?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı