ERÜ TIP FAKÜLTESİ, 269 GENÇ HEKİMi GÖREV BAŞINA UĞURLADI?

ERÜ TIP FAKÜLTESİ, 269 GENÇ HEKİMi GÖREV BAŞINA UĞURLADI?

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 45. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet hakkı kazanan 269 genç hekim törenle görevlerinin başına uğurlandılar?

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 45. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet hakkı kazanan 269 genç hekim törenle görevlerinin başına uğurlandılar? Mezuniyet töreninde konuşan önceki dönem Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı, şimdilerin Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe? Bu sıralarda elde ettiğimiz kazanımlar hayat boyunca davranışlarımızı şekillendiren, başarı potansiyelimizi belgeleyen imzalar gibidir? değerlendirmesinde bulundu?

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi´nde düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12. Hava Ulaştırma An Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Doç. Dr. Havva Talay Çalış, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ramazan Benli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve aileleri katıldı.  

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, mezuniyet törenin açılış konuşmasında, mezun öğrencilerden ülkenin önde gelen tıp fakültelerinin birinden mezun olmanın bilincini ve gururunu yaşamalarını tavsiye ederek  ?6 yıl önce beyaz önlüklerinizi ilk giydiğinizde ne kadar heyecanlı ve mutluydunuz. Sonrasında uzun, yorucu, ağır bir eğitim dönemi başladı. Sabahlara kadar ders çalıştınız, arkadaşlarınız tatil yaparken siz masa başında dirsek çürüttünüz, yoğun sınavlardan bunaldınız, klinik ders ve stajlarda, nöbetlerde yıprandınız. Bugün bu kadar emeğin meyvesinin alınma zamanıdır. Artık, Ulu Önder Atatürk´ün emanet edilmeyi istediği hekimlerden oldunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ülkemizin önde gelen tıp fakültelerinin birinden mezun olmanın bilincini ve gururunu yaşayın. İyi bir tıp eğitimi aldınız. Bunu hekimlik hayatınızda fark edeceksiniz, fark ettireceksiniz.? İfadesini kullandı?                         

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, Tıp Fakültesinin sadece Erciyes Üniversitesi´nin ve şehrimizin değil, Türkiye´nin yüz akı tıp fakültelerinden biri olduğunun altını çizerek ?Üniversitemizin temelini oluşturan 51 yıllık geçmişe sahip Tıp Fakültemiz, tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuyla, gerek eğitimde, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetinde, sadece üniversitemizin ve şehrimizin değil, Türkiye´nin yüz akı tıp fakültelerindendir. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından da 2024 yılına kadar akredite edilmiş olan Tıp Fakültemizin, yükselen başarı grafiği ile gelecekte uluslararası alanda da adından söz ettiren bir eğitim kurumu olacağından hiç şüphemiz yoktur. Bugün Üniversitemiz, eğitim kalitesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve bilime verdiği katkıyla önemli bir noktada ve Türkiye´de 10 araştırma Üniversitesi arasında yer alıyorsa, bunda geçmişten günümüze üniversitemiz idarecileri, akademik kadromuz, öğrencilerimiz ve Kayserili hayırseverlerin büyük katkısı olduğunu belirtmek isterim. ?İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın? ilkesi ile hareket eden ve büyük bir özveriyle çalışan Tıp Fakültemizin ve Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm akademik ve idari personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per,  konuşmasında kendisinin de bir Erciyes Üniversitesi mezunu olduğunu belirleterek, ?Erciyes Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duydum. Sizlerin de her zaman bundan gurur duyacağına eminim? dedi.  

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ise konuşmasında üniversite eğitiminin önemine dikkat çekerek ?Üniversite eğitimi hayat düzlüğüne varmadan önce aşılacak olan son tepe gibidir. Eğitimin zirve noktasını oluşturur. Bu sıralarda elde ettiğimiz kazanımlar hayat boyunca davranışlarımızı şekillendiren, başarı potansiyelimizi belgeleyen imzalar gibidir? diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise tıp fakültesinde okumanın bir ayrıcalık olduğunu vurgularken,  Enerji ve Tabi Kaynaklar  eski  Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız konuşmasında öğrencilere seslenerek, ?İnsanımıza daha faydalı olabilmek için hem erdemli, hem entelektüel, hem vasıflı bilgilerinizle beraber, bütün donanımlarınızla ülkemize hizmet etmiş olacaksınız? ifadesini  kullandı?

Mezun öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında şunları kaydetti: ?Sevgili genç hekim arkadaşlarım. 6 yıllık zorlu ve keyifli bir eğitim döneminden sonra bugün mezun oldunuz ve inşallah çok yakın bir zamanda ülkemize hizmet etmeye başlayacaksınız. Çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sizler meslek hayatınızda hasta muayene ederken büyük bir fedakârlıkla çalışan doktorlarımızı örnek alın lütfen. Çünkü bu fedakârlığı gösterdiğiniz zaman hem bu dünyada, hem de ahirette bunun karşılığını alacaksınız.?   

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Kemali Günay tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi.                          

Törende mezun öğrencilerden Betül Çalış, diplomasını amcası Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve yengesi 25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Doç. Dr. Havva Talay Çalış´ın elinden aldı.

Yeni mezunlar adına dönem birincisi Emre Ünal´ın konuşma yaptığı ve ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktığı tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı