ERÜ FEN FAKÜLTESİ

ERÜ FEN FAKÜLTESİ

YENİ MEZUNLARINI VERDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 5 bölümden 146 öğrenci mezun oldu.
Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYBİMER) Müdürü Prof. Dr. İbrahim Küçük ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Fen Fakültesi´nin en eski ve en köklü fakültelerden biri olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Öztürk, ?Değerli veliler, bugün sizlerin de mezuniyet gününüz. Dört yıl boyunca çocuklarınızı yalnız bırakmadınız. Onlar için fedakârlıkta bulundunuz ve her zaman destek oldunuz. Onların daha iyi yetişmesi ve yeni bir hayata atılmaları için hep onların yanında oldunuz ve ihtiyaçlarına cevap verdiniz. Eminim ki bundan sonra da hep onların yanında olacaksınız. Evlatlarınız da sizleri mahcup etmeyecek. Sevgili öğrenciler, Artık sizler bizim mezunlarımız, bir kısmınız da meslektaşlarımız olacaksınız. Fakültemizde, ömrünüzün dört yılını geçirmiş oldunuz. Umarım sizlere yeterince ihtimam göstermiş, bilgi ve birikimlerimizi paylaşmış ve sizlere iyi bir eğitim vermişizdir. Şimdi hayatınızın başka bir dönemindesiniz. Kendinize yeni bir yol haritası belirlemek durumundasınız. Bu yeni döneme geçerken, fakültemizde edinmiş olduğunuz birikim ve donanımın kuşkusuz size yararı olacaktır. Ancak bunlarla yetinmeyip her zaman kendinizi yenilemek, geliştirmek ve eğitmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum? dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise konuşmasında, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Prof. Dr. Yıldız, ?Bugün üniversitemizin için hem mutlu hem de hüzünlü bir gün. 150 evladımızı bu ülkeye hizmet için uğurlamamız mutluluk sebebimizdir. Onlardan bir bakıma ayrılmak ta hüzün sebebimizdir. Sevgili öğrenciler Erciyes Üniversitesinin sizin eviniz, aileniz olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Sizler bu kimliği ömrünüzce onurla taşıyacaksınız. Buradaki değerli öğretim üyelerinden bir kısmı biz öğrenciyken de öğretim üyesiydiler. Bir kısmıyla da birlikte öğrencilik yaptık. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü hem öğrencilerine, hem üniversitemize, hem eğitici öğretici olarak, hem de araştırmacı olarak çok büyük katkıları olmuştur. Elbette ki bu katkı üniversitemizle birlikte bütün ülkemize ve bütün insanlara olmuştur. Bundan dolayı öğretim üyelerimize üniversitemiz adına teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Mezuniyet töreninde fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.
Tören mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve hep birlikte keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

 


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı