ERSOY, MECLİS'TE KONUŞTU

ERSOY, MECLİS

MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY: “KAYSERİLİLER, TRENDE TÜNELİN UCUNU GÖRMEYİ BEKLİYOR!”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis'te konuştu. 'Kayseri'nin ulaşım imkanları kısıtlı' diyen Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenerek, 'Kayserililer, Yüksek Hızlı Trende tünelin ucunu görmeyi beklemektedir' ifadelerini kullandı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu. Ulaştırma Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde parti grubu adına söz alan Ersoy, öncelikle Koronavirüs ve terörle mücadeleye değindi. Ersoy, “Covid-19 salgını, kararlı bir şekilde devam ettiğimiz terörle mücadele, dış politikada bekamızı hedef alan tehditler, ülkemizi diz çöktürmeye yönelik ekonomik saldırılar gündemin ve haliyle de bütçemizin öne çıkan başlıkları olmuş ve bütçemiz bu şartlarda şekillenmek durumunda kalmıştır” dedi.Ersoy, “Türk’ün sınavı, tarihten bu yana her daim çetin olmuş, şanlı ecdadımız, cennet topraklarımızın bedeli olarak her zaman mücadele içinde yaşamış ve hamd olsun ki zorlukların üstesinden gelmeyi daima alnımızın akıyla başarmışızdır. Bu yıl, bütçe görüşmelerini, sadece ülkemizde değil, Dünya’da da zorlu geçen bir yılın sonunda gerçekleştirmekteyiz. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını, kararlı bir şekilde devam ettiğimiz terörle mücadele, dış politikada bekamızı hedef alan tehditler, ülkemizi diz çöktürmeye yönelik ekonomik saldırılar gündemin ve haliyle de bütçemizin öne çıkan başlıkları olmuş ve bütçemiz bu şartlarda şekillenmek durumunda kalmıştır. 2020 yılına genel olarak baktığımız zaman, terör, afetler, virüs faktörleriyle birlikte ülkemizin küresel güçlerin öncülüğünde kur ve faiz üzerinden ekonomik saldırılara da maruz kaldığını ve Türkiye ekonomisinin çökertilmesinin hedeflendiğini görüyoruz. Özellikle de 2018 yılı ağustos ayından itibaren finans sistemimizi hedef alan saldırılar sonucu döviz kurundaki yükselişle başlayan finansal dalgalanma faizlerden enflasyona, bir dizi zincirleme etkiye yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin sorunlarına da değinen Ersoy, Kayseri’ye ulaşım imkânlarının sınırlı olduğuna dikkat çekti. Kayseri’ye verilen hızlı tren sözünü de hatırlatan Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenerek, “Kayserililer, Yüksek Hızlı Trende tünelin ucunu görmeyi beklemektedir” ifadelerini kullandı. Ersoy, şu ifadeleri kullandı: Seçim bölgem olan Kayseri coğrafi olarak Türkiye haritasının tam ortasındaki şehir olma özelliğini taşımaktadır. Jeolojik özellikleriyle düz bir ova olan Kayseri, Orta Anadolu bölgesinin en önemli ticaret merkezidir. Çevre illerden en çok göç alan orta Anadolu ili olma özelliğini de taşıyan kadim şehrimiz aynı zamanda yine bölgenin en geniş sağlık imkânlarına sahip olan vilayetidir. Fakat gelin görün ki, engebesiz arazisine ve ülkemiz açısından da oldukça önemli jeopolitik konuma sahip olmasına rağmen Kayseri’ye ulaşım imkânları oldukça sınırlıdır. Kısacası, Kayserili hemşerilerimizin ve bir şekilde yolu kayseri ile kesişen vatandaşlarımızın önünde sizin tabirinizle sınırlar bulunmaktadır. Ve bu sınırların kaldırılarak Kayseri’ye hareket özgürlüğünün getirilmesi sizden temel beklentimizdir. İç Anadolu Bölgesi'nin fiziki yapısı yüksek hızlı tren ağının rahatlıkla oluşturulabilmesine oldukça uygundur. Şehrimiz coğrafi konumu gereği hem kara hem demir yolu hem de hava yolu ulaşımına son derece elverişli bir şehirdir. Bunların bir bütünlük içerisinde koordineli bir şekilde planlanması ve uygulaması yapılarak ulaşım koridorları ve ağı oluşturulması şehrimizin kalkınması açısından oldukça önemlidir. Kayserili hemşerilerimiz “hızlı tren” kavramı ile ilk kez 2011 yılında verilen bir sözle tanıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım'ın meydan mitinglerinde "Yerköy- Kayseri hızlı tren hattı hayırlı olsun." ifadeleriyle Kayseri halkına müjdeledikleri yüksek hızlı tren projesini son olarak sizlerin bir dizi açılış için şehrimize ziyarette bulunduğunuz gün, yani 21 Kasım 2020 tarihinde sizlerden de müjde olarak işittik. Sayın Bakanım konuşmanızda, “Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız. Ankara Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına tren hattı inşa edeceğiz.” Sözleriniz bizleri son derece mutlu etse de Kayseri halkı büyük ümitlerle tarih vermenizi ve hatta geçmişte ihalesi iptal edilen projenin yeniden 2021 yılı içinde ihaleye çıkarılmasını ve bir an evvel yapımına başlanmasını, tabiri caizse - Yüksek Hızlı Trende tünelin ucunu görmeyi beklemektedir” 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı